Rolunk

My photo
Hollywood, ca, United States
Weston A. Price Alapitvany Hivatalos Magyar Tamogatoja. http://www.primitive-wisdom.blogspot.com/ Ehes vagy az igazsagra? Tiltott Wellness egy Alternative Taplalkozas Modot tamogat. Az informaciok tudomanyos kutatasokon es hiteles bizonyitekokon alapulnak, ami nem biztos, hogy megegyezik a mai politikailag korrektnek hitt, de egyebkent korrupt nezetekkel. Tiltott Wellness nem ad semmifele orvosi tanacsot, nem diagnosztikal vagy nyujt gyogyaszati kezelest. Mindenki a sajat felelossegere olvassa Tiltott Wellness blogot. Tiltott Wellnes legjobban olvasott cikkje: "Taplalkozas es Fizikalis Degeneracio" Video receptek:http://www.youtube.com/CHIMESTERDOTCOM www.primitive-wisdom.blogspot.com/ referenciak: http://www.westonaprice.org/

Sunday, April 26, 2009

"Nyers" Turotorta

*500ml ropogos kesudio
250ml magozott datolya (ne sulfur dioxidos)
1L hazikeszitesu turo hazi nyers tejbol (ne forrald a tejet!!) Turo keszites itt: http://www.youtube.com/watch?v=qppoBZpJWys&feature=channel_page
4 tojas
1.1/4 pohar nyers tej (ha gelatin port hasznalsz)
2 ek gelatine vagy 1 egeszben sult csirke zselatinja.(lasd kepen, mi igy csinaltuk.)
fel pohar nyers mez
6ek citromle
1ek vanilia kivonat

-Robotgepben dolgozd ossze a ropogos magvakat a datolyaval addig amig egy ragados massza alakul ki belole.

Nyomkodd bele 1 9x13 colos tepsibe.


-Ha zselatin porral csinalod, akkor a tejet langyositsd fel, keverd bele a tojassargajat, tedd bele a zselatin port es kevergesd mig fel nem olvad de semmikepp ne forrald a tejet!

-Ha csirke zselatinjat hasznalod, akkor nem kell a por, sem a tej csak add hozza a tojassargajat es keverd ossze.


-Robotgepben dolgozd fel a turot, a mezet es a vaniliat simara.
-Add hozza a zselatin mixet a turohoz es dolgozd simara.
-Verd fel a tojas feherjet es hajtogasd bele a turoba. (Tojasfeherjere allergiasak a feherjet kihagyhatjak)

Ontsd ra az alapra a masszat.


Tedd a hutobe es hagyd allni legalabb 6 orat.




*Ropogos kesudio
1l kesudio
1ek tengeriso
szurt viz

Kesudioval vigyazni kell kicsit az elkeszitesnel. Ha tul sokaig aztatjuk nyalkassa valik es az ize is eltorzul, ha tul lassan szaritjuk ki. Lehet, hogy azert mert a kesu elozoleg 2 ho feldolgozason is keresztul megy mielott a boltba kerul. Tehat, a 'nyers' kesudio az nem igazan nyers.

Aztasd a kesudiot 6 ora hosszat szurt vizben.
100-110 fokos sutoben szaritsd a kesudiot egy tepsin 12-24 orat vagy mig teljesen kiszarad.



No comments:

Post a Comment