Rolunk

My photo
Hollywood, ca, United States
Weston A. Price Alapitvany Hivatalos Magyar Tamogatoja. http://www.primitive-wisdom.blogspot.com/ Ehes vagy az igazsagra? Tiltott Wellness egy Alternative Taplalkozas Modot tamogat. Az informaciok tudomanyos kutatasokon es hiteles bizonyitekokon alapulnak, ami nem biztos, hogy megegyezik a mai politikailag korrektnek hitt, de egyebkent korrupt nezetekkel. Tiltott Wellness nem ad semmifele orvosi tanacsot, nem diagnosztikal vagy nyujt gyogyaszati kezelest. Mindenki a sajat felelossegere olvassa Tiltott Wellness blogot. Tiltott Wellnes legjobban olvasott cikkje: "Taplalkozas es Fizikalis Degeneracio" Video receptek:http://www.youtube.com/CHIMESTERDOTCOM www.primitive-wisdom.blogspot.com/ referenciak: http://www.westonaprice.org/

Thursday, April 30, 2009

Mogyorokremes Zeller


-Fel kilo ropogos mogyoro (ropogos magvak recept: http://tiltottwellness.blogspot.com/2009/04/nyers-turotorta-500ml-ropogos-kesudio_26.html)
-120ml kokusz zsir
-2ek nyers tejsavo (savo keszites nyers tejbol: http://www.youtube.com/watch?v=qppoBZpJWys&feature=channel_page)
-1tk so
-2ek nyers mez

Robotgepben dolgozd ossze az alapanyagokat. Kicsit folyekony lesz, de miutan hutoben pihent megkemenyszik. Tarold hutoben, talald szobahomersekleten.



Mogyoro a Tradicios Kinai Gyogyaszatban

Melegito termeszetu; edes iz; hasznos a lepnek, tudoknek. Nedvesiti a beleket, harmonizalja a hasat. Segiti az anyatej termeleset. Jo vérzékenységre vagy véres vizeletre.

Jo suketsegre es a hejabol keszult tea csokkenti a magas vernyomast.
Vigyazat: Mogyoro pattanasokat is tud okozni. Lassitja a maj anyagcserejet, ezert tulsulyosak, rakosak, lomhak, tunyak, nyirkos alkatuak mellozzek.

Mersekelt fogyasztasa hasznos azoknak, akinek gyors az anyagcserejuk mint pl sovanyabb embereknek, idegesebb termeszetu embereknek, akik nagy mennyisegu etelt hamar megemesztik. Mogyorot is, mint minden mas magot aztatni kell fogyasztas elott.

Zeller a Tradicios Kinai Gyogyaszatban

Husito termal homersekletu; edes-keseru iz; hasznos a lepnek, hasnak. Nyugtatja a toxinoktol tulmokodo majat, segiti az emesztest. Felszaritja a nedvesseget, igy nyirkos embereknek kivalo. (vastag feher lepedek a nyelven)

Csokkenti a szeles (Liver Wind) kondiciot mint a szedulest (Maj Szél) es idegesseget.
Segiti az izzadast. Gyulladasokra hasznos, hő tipusu embereknek kivalo. (pl:piros nyelv lepedek nelkul vagy vekony sarga lepedek+ piros nyelv, piros arc)

Pattanasokat, a maj es a has belso hőjet remekul lehuzza, ami hozzajarul a fejfajashoz, tulzott etvagyhoz es mas bajokhoz. Etvagy kontrolra, az etelekhez vagy etkezesek kozott fogyaszthato nyersen.

Zeller juice citromlevel kivalo megfazasra, abban az esetben ha a beteg lazas es nem a hideg veri. Cukorbetegeknek a zeller juice kivalo, mivel enyhiti az acidozist, amit a betegseg okoz.

Naponta 2-4 pohar juice ajanlott ebben az esetben. Szilicium tartalma nagyon magas. Segiti a szovetek, csontok, arteriak gyogyulasat. Kivalo reumara, koszvenyre, neurologiai problemakra mint pl ideg gyulladasra, savas verre.

Megszunteti az erjedest a belekben. A zellerszar es a gyokere is egyarant felhasznalhato magas vernyomas eseten.

Tiltott Wellness Komment

Tapasztalatunk azt mutatja, hogy a zeller egy igazi gyogyir.
Autonom Reflex Teszt izomtesztelesink soran megfigyeltuk, hogy a klienseink 98%-a hihetetlen modon reagal a zellerre.

Valoszinunek tartom, hogy mivel a modern ember tobbsegenek a fent emlitett tunetei vannak, a zeller kivalo gyogyir ra.

A tunetek koze tartoznak: Feher turos lepedek, piros nyelv lepedek nelkul vagy sarga lepedekkel, piros arc, pattanas barhol a testen, rossz emesztes, toxikus maj , magas vernyomas, izuleti problemak, ideg vagy barmi mas gyulladas betegseg.

Sunday, April 26, 2009

"Nyers" Turotorta

*500ml ropogos kesudio
250ml magozott datolya (ne sulfur dioxidos)
1L hazikeszitesu turo hazi nyers tejbol (ne forrald a tejet!!) Turo keszites itt: http://www.youtube.com/watch?v=qppoBZpJWys&feature=channel_page
4 tojas
1.1/4 pohar nyers tej (ha gelatin port hasznalsz)
2 ek gelatine vagy 1 egeszben sult csirke zselatinja.(lasd kepen, mi igy csinaltuk.)
fel pohar nyers mez
6ek citromle
1ek vanilia kivonat

-Robotgepben dolgozd ossze a ropogos magvakat a datolyaval addig amig egy ragados massza alakul ki belole.

Nyomkodd bele 1 9x13 colos tepsibe.


-Ha zselatin porral csinalod, akkor a tejet langyositsd fel, keverd bele a tojassargajat, tedd bele a zselatin port es kevergesd mig fel nem olvad de semmikepp ne forrald a tejet!

-Ha csirke zselatinjat hasznalod, akkor nem kell a por, sem a tej csak add hozza a tojassargajat es keverd ossze.


-Robotgepben dolgozd fel a turot, a mezet es a vaniliat simara.
-Add hozza a zselatin mixet a turohoz es dolgozd simara.
-Verd fel a tojas feherjet es hajtogasd bele a turoba. (Tojasfeherjere allergiasak a feherjet kihagyhatjak)

Ontsd ra az alapra a masszat.


Tedd a hutobe es hagyd allni legalabb 6 orat.




*Ropogos kesudio
1l kesudio
1ek tengeriso
szurt viz

Kesudioval vigyazni kell kicsit az elkeszitesnel. Ha tul sokaig aztatjuk nyalkassa valik es az ize is eltorzul, ha tul lassan szaritjuk ki. Lehet, hogy azert mert a kesu elozoleg 2 ho feldolgozason is keresztul megy mielott a boltba kerul. Tehat, a 'nyers' kesudio az nem igazan nyers.

Aztasd a kesudiot 6 ora hosszat szurt vizben.
100-110 fokos sutoben szaritsd a kesudiot egy tepsin 12-24 orat vagy mig teljesen kiszarad.