Mogyoros Csokis-Kaves Truffle Torta
500g 100% etcsoki
4dl nyers tejszin (Szabadon tartott allattol, de semmikeppen ne legyen ultra-pasztorozott)
500g ropogos mogyoró *
500g datolya magozva
nyers mez izles szerint
2.5 dl kave-likor vagy rum izles szerint (opcios)
6 tojassargaja (tanyasi tojas)
A datolyat es a mogyorot jol dolgozd ossze robotgeppel, mig ragados massza nem lesz belole.
A masszat kezzel dolgozd bele 1 torta formaba.
Olvaszd meg a csokit dupla melegitovel, vagy forro vizbe tegyel egy edenyt amiben a csokit olvasztod alacsony tuzon. Vigyazz nehogy tul forro legyen, epp csak olvadjon a csokimassza.
-Tedd hozza a tejszint, jol keverd ossze.
-Vedd le a tuzrol, add hozza a nyers mezet, a tojassargajat, a kave likort es jol keverd ossze.
-Ontsd ra a csokimasszat a mogyoros datolya tetejere es tedd a hutobe pihenni.
Par ora pihentetes utan, meg tobb tejszinhabbal habzsolhato.
* ropogos mogyoro elkeszites: http://tiltottwellness.blogspot.com/2009/04/nyers-turotorta-500ml-ropogos-kesudio_26.html
No comments:
Post a Comment