Kovaszos Makos Palacsinta
Krem
-500ml mak
-200ml creme fraiche (nyers tejszint hagyd szobahomersekleten 8 orat vagy ha nyers tejbol turot es savot keszitesz, mentsd el a zsirt a tej tetejerol miutan elvalt a turo a savotol az uvegben.)
-6ek citrom olaj kivonat vagy citromle izles szerint.
-3ek nyers mez
A makot legalabb 24 orat aztasd szurt vizben, majd darald le. Robotgepben keverd ossze az osszes alapanyaggal.
A makot legalabb 24 orat aztasd szurt vizben, majd darald le. Robotgepben keverd ossze az osszes alapanyaggal.
Teszta
2 pohar bio szolo mosatlanul ledaralva
2 pohar teljes kiorlesu liszt
A lisztet keverd ossze a szolo rosttal es meleg helyen hagyd allni 1 napot. 2. napon adj hozza 1 pohar vizet es 1 pohar lisztet. 3. nap ismeteld meg. A kovasz akkor jo, ha pezseg es feldagad, majd lelappad. A kovaszt higitsd megfelelo surusegure.
No comments:
Post a Comment