Rolunk

My photo
Hollywood, ca, United States
Weston A. Price Alapitvany Hivatalos Magyar Tamogatoja. http://www.primitive-wisdom.blogspot.com/ Ehes vagy az igazsagra? Tiltott Wellness egy Alternative Taplalkozas Modot tamogat. Az informaciok tudomanyos kutatasokon es hiteles bizonyitekokon alapulnak, ami nem biztos, hogy megegyezik a mai politikailag korrektnek hitt, de egyebkent korrupt nezetekkel. Tiltott Wellness nem ad semmifele orvosi tanacsot, nem diagnosztikal vagy nyujt gyogyaszati kezelest. Mindenki a sajat felelossegere olvassa Tiltott Wellness blogot. Tiltott Wellnes legjobban olvasott cikkje: "Taplalkozas es Fizikalis Degeneracio" Video receptek:http://www.youtube.com/CHIMESTERDOTCOM www.primitive-wisdom.blogspot.com/ referenciak: http://www.westonaprice.org/

Monday, September 28, 2009

Hazikeszitesu Olivas Tonkolybuzacsira Kenyer

Minnesota Egyetem kutatasai kimutattak, hogy a buza csiraztastasa utan a mag taperteke joval magasabb mit egyebkent.

Buzacsira megemelkedett vitamin mennyisege %-ban.

B1 28%; B2 315%; B3 66%; B5 65%; B7 111%; Folsav 278%; C vitamin 300%.

Ez a fenomena, nemcsak a buzara vonatkozik. Minden magban megno a tapertek, ha megfelelo modon aztatjak felhasznalas elott. Ez a kutatas azt is kimutatta, hogy nemcsak a vitamin mennyiseg no meg, hanem az enzimek mennyisege is joval magasabb lesz, igy az etel joval konnyebben felhasznalhatobba valik a szervezet szamara.

Recept:

Aztasd a magvakat szurt vizben Kb 12-24 orat. Tehetunk a vizbe nyers hazi tejsavot vagy nyers almaecetet 1 evokanallal.


Mosd at a buzat, csurgasd le es huvos helyen pl tesztaszuroben tartsd kb 3 napig.
Az  elso nap aztatas utan, naponta 3x 3 napig at kell mosni es hagyni a szuroben , hogy had csopogjon le rola a viz, egyebkent bepeneszedik ha a viz az edeny aljaban megall. Valoszinu lehet kapni kulon csiraztato edenyt is.

Ha a csira akkora mint maga a buzaszem vagy nagyobb, akkor kesz.


 

Robotgeppel vagy husdaraloval darald le, tegyel bele akarmennyi olivabogyot mag nelkul, sot izles szerint,   formazz belole kenyer format, hagyd dagadni 2-3 orat, aztan susd meg.




En kb 150C fokos sutoben kb masfel orat sutottem, de valoszinu ez mindig mas lesz mindenkinel, fuggoen attol, hogy mennyire vizes a buza, mekkora a kenyer, stb. Az is biztos, hogy minel tobbet sutsz, annal nagyobb lesz a tapasztalatod, es majd rajossz, neked mi a megfelelo sutesi ido.







5 comments:

  1. Petikem, Eti vagyok. Mitol kel meg? Azt irtad megdagad...de mitol? Meg Oliva bogyo helyett mit lehet meg bele tenni?

    ReplyDelete
  2. Valoszinu a bakteriumoktol es a glutentol Eti!
    -)

    ReplyDelete
  3. haat, oliva helyett lehet barmit, nincs ra torveny. Akarmilyen elozolegesen beaztatott magvakat is akar, pl kesudio, szotyi, de szotyit azt lehet inkabb kopkodni jo csoszogas kozben.

    ReplyDelete
  4. Szilvikem azt mondta legkozelebb mazsolat es ropogos diot teszunk bele..

    ReplyDelete
  5. Na az enyem most sul, kivancsian varom hogy fog sikerulni! En viszont tobb fele csirabol szurom egyszerre, majd latjuk milyen lesz.

    ReplyDelete