Rolunk

My photo
Hollywood, ca, United States
Weston A. Price Alapitvany Hivatalos Magyar Tamogatoja. http://www.primitive-wisdom.blogspot.com/ Ehes vagy az igazsagra? Tiltott Wellness egy Alternative Taplalkozas Modot tamogat. Az informaciok tudomanyos kutatasokon es hiteles bizonyitekokon alapulnak, ami nem biztos, hogy megegyezik a mai politikailag korrektnek hitt, de egyebkent korrupt nezetekkel. Tiltott Wellness nem ad semmifele orvosi tanacsot, nem diagnosztikal vagy nyujt gyogyaszati kezelest. Mindenki a sajat felelossegere olvassa Tiltott Wellness blogot. Tiltott Wellnes legjobban olvasott cikkje: "Taplalkozas es Fizikalis Degeneracio" Video receptek:http://www.youtube.com/CHIMESTERDOTCOM www.primitive-wisdom.blogspot.com/ referenciak: http://www.westonaprice.org/

Tuesday, September 29, 2009

Az  A "Hirhedt" Maj
Tenyleg mergezo a maj fogyasztasa?





Gyakorlatilag minden cuisinenban talalhato maj valamilyen formaban. Nemelyik kultura olyan becsben meri, hogy kezzel hozza sem nyulhatnak az asztalnal. Specialis palcakkal szabad csak megerinteni. Li-Chi, regi Kinai ritualis konyvben leirja hogy a maj beletartozik a 8 inyencfalatok koze.


Rengeteg regi lejegyzest talaltak, amik bizonyitottak, hogy a majat az emberek joval nagyob elonyben reszesitettek a husokkal szemben, a vitamin tartalmuk miatt. Hittek, hogy a majnak magikus ereje van es hogy valami kulonleges modon gyogyitani is kepes gyengebb embereket.


Hogy mitol olyan csodalatos a maj?


Egyszeruen azert, mert joval tobb tapanyagot tartalmaz per gram mint barmi mas etel. Tobbek kozott:


-Kivalo feherje forras
-A Termeszet legkoncentraltabb A vitamin forrasa
-Az osszes B vitamin jelen van nagy mennyisegben, foleg B12
-Egyik legjobb Folsav forrasunk
-Magas Vas tartalom, ami nagyon jo felhasznalhato formaban van jelen
-Rez, Cink, Chromium; maj a legjobb rez forrasunk.
-Ma meg ismeretlen anti-faratsag factor
-CoQ10, nagyon fontos az errendszer szamara
-Tartalmaz nitrogen tartalmu purinokat, amik prekurzorokkent szolgalnak a DNS es Ribonucleic savaknak


Anti-Faratsag Factor


A majat, a  ma meg nem ismert anti-faradsag faktorja miatt kedvelik az atletak es testepitok. (persze csak azok a testepitok, akik nem ultek fel a hintalora es azt hiszik a toxicus feherje, vagy mas porokbol all a vilag.)


Eloszor, Benjamin K. Ershoff, PhD szamolt be a faktorrol egy 1951 juliusi cikkben, ami megjelent a "Proceedings for the Society for Experimental Biology and Medicine ujsagban.


 Eshoff 3 kulon egercsoporton kiserletezett. Az elso, alap-etrenden volt, amit "megfuszereztek" 11 fele vitaminnal. A masik csoport ugyan ezen az etrenden volt, kiveve, hogy meg jobban megtoldottak az eteluket complex B vitaminokkal.


A 3. csoport is ugyanazt az etelt kapta mint a tobbi, kiveve a vitaminokat. Ez a csoport majbol keszult port kapott mint kiegeszito.




1975-ben publikalt cikkben "Prevention Magazin" igy magyarazta a kiserletet:
Nehany het kiserlet utan az egereket "bedobtak a melyvizbe". Beletettek az elso csoportot egyesevel 1 vodor vizbe ahonnan nem tudtak kimaszni.


Teljesen magukra lettek hagyva, vagy usznak a vegtelensegig, vagy elmerulnek es megfulladnak. (Hat, elegge egy undorito kiserlet az biztos)


Az elso csoportbol az egerek 13 percig usztak atlagban mielott megfulladtak.
A masodik csoport tagjai, amik kaptak extra B vitaminokat, azok 13.4 percig birtak a gyurodest.


A 3. csoport tagjai, amik a majbol keszult port kaptak az alap-etrend mellett, 3 eger kozul az egyik 63, a masik 83, a harmadik eger 87 percig volt kepes uszni mielott a kaszas magahoz szolitotta volna oket.


A tobbi 9 eger ugyanebbol a csoportbol tovabbra is eroteljesen uszott a vodorben 2 ora hosszaig. Valami van a majban, ami magakadalyozta a kimerulest.  Meg a mai napig tudosok nem voltak kepesek rajonni, hogy mi van a majban, mi okozza ezt az anti-faratsag factort.


Veszelyes a maj fogyasztasa?


Mindazok ellenere, hogy rengeteg tudomanyos bizonyitek all rendelkezesunkre a maj hasznos tapertekerol, hagyomanyos dietetikusok es a kormany figyelmeztet minket, hogy ne fogyasszunk majat.


Azzal a 2 dologgal dobaloznak mindig, hogy a maj tul sok merget tartalmaz, es sok benne az A vitamin. En is az elsot hallom mindenkitol, ilyenkor csak magamban mosolygok...


Az egyik feladata a majnak, hogy kozombositse a mergeket pl a gyogyszerektol, stb. De a maj, valojaban nem raktarozza el a toxinokat. Mergezo anyagokat amiket a maj nem kepes kozombositeni, a zsirszovet es az idegrendszer raktarozza el.


A maj nem egy 'mereg-raktar', viszont raktaroz sok fontos vitamint;A,D,E,K,B12 es Folsav, tovabba asvanyokat mint pl. rez es vas. Ezek a tapanyagok epp azert is felelosek, hogy segitsek a szervezetbol a mergeket kiuriteni.



Na persze, csak egeszseges allat majat ajanlatos fogyasztani. A legjobb olyan allatok maja ami szabadtartasu. Ha ilyen nem all rendelkezesre, akkor a kovetkezo legjobb a bio csirke maj, marha vagy borju.


Ha csak aruhazi maj van elerheto, akkor a legjobb valasztas  a borju maj, mert a borjuk meg kint legelnek fuvon az elso par honapban. Azon csirkek es disznok maja amelyek nagy neveldekben voltak tartva, nem ajanlott.


Ami a "retteget" A vitamin tartalmat illeti, az egy elegge idiota tanulmanybol szarmazik.

E tanulmanyokban azt mutattak ki, hogy mersekelt mennyisegu szintetikus A vitamint talaltak a szervezetukben azoknak, akik nem birtak egeszseges gyermeket szulni.


Igen am, de termeszetes A vitamin ami a majban van az kulonosen fontos  az egeszseghez, es nem okoz szulesi rendellenesseget, kiveve hihetetlen nagy mennyisegben, jo hosszu ideg kellen azt fogyasztani.


Azok a primitive emberek, akiket Dr Weston Price tanulmanyozott, 50.000 IU A vitamint fogyasztottak naponta. 


A 2. Vilaghaboru elott, taplalkozasrol szolo szakkonyvekben leirtak, hogy terhes anyak fogyasszanak majat rendszeresen, holott ma mindenki arrol akar lebeszelni.


Kb a 2. Vilaghaborutol szamitva ment el a vilagnak az esze egyebkent. Kb azota vannak a tankonyvek atirva, a tortenelem konyvek eltorzitva, es hat ugye a taplalkozas tudamany is torzit az iskolakban. A nep pedig koveti a borzaszto javaslatokat, es nem esik le nekik, hogy ha mindent ugy csinalnak ahogyan azt a kormany javasolja, akkor mitol betegszik meg mindenki?


Miert nem lesz egeszseges valaki a gyogyszerektol? Miert propagaljak jobban a zoldsegbol keszult olajakat es margarint mintsem a vajat? Miert no a tulsulyosak szama  evrol evre, ha a legtobbjuk zsirmentes vagy alacsony zsirtartalmu eteleken el eleve?


Egyebkent, velemenyem szerint, az osszes kormany trukkoskodesei kozul, nekem a zsirmentes etelek propagalasa a legtutkobb. Miert? Mert hihetetlen egyszeru modon elhitettek a neppel, hogy ha zsirt eszel, zsiros leszel, mert a zsir az hizlal. Nagyon egyszeru a zsirt a zsirral asszocialni ugy nez ki.



Tudjak nagyon is jol, ha nem eszuk  zsirt, mindenfele bajunk lesz, es ez nekik egy hihetetlen konnyu trukk ahhoz, hogy betegge tegyenek minket, amibol eletfogytiglan hasznot huznak majd.


Mi meg csak csodalkozunk, hogy ha olajjal fozunk, margarint eszunk, akkor mitol vagyunk szivbetegek? Mitol magas a koleszterin szintunk?




De a majra visszaterve, kb 100g marhamaj, bolenymaj, vagy kacsamaj kb 2x ajanlott hetente legalabb, ami biztosit kb 50.000IU A vitamint per adag. Csirkemajbol lehet tobbet, abban alacsonyabb az A vitamin tartalom.



Meg tobb A vitamin itt: 










No comments:

Post a Comment