Rolunk

My photo
Hollywood, ca, United States
Weston A. Price Alapitvany Hivatalos Magyar Tamogatoja. http://www.primitive-wisdom.blogspot.com/ Ehes vagy az igazsagra? Tiltott Wellness egy Alternative Taplalkozas Modot tamogat. Az informaciok tudomanyos kutatasokon es hiteles bizonyitekokon alapulnak, ami nem biztos, hogy megegyezik a mai politikailag korrektnek hitt, de egyebkent korrupt nezetekkel. Tiltott Wellness nem ad semmifele orvosi tanacsot, nem diagnosztikal vagy nyujt gyogyaszati kezelest. Mindenki a sajat felelossegere olvassa Tiltott Wellness blogot. Tiltott Wellnes legjobban olvasott cikkje: "Taplalkozas es Fizikalis Degeneracio" Video receptek:http://www.youtube.com/CHIMESTERDOTCOM www.primitive-wisdom.blogspot.com/ referenciak: http://www.westonaprice.org/

Friday, September 11, 2009

Merges Vegetarianusoknak Valaszolok



Szeretnek valamit megerteni a vegetarianizmusrol. Jo par e-mailt kaptam veganoktol es vegetarianusoktol, jo nehanyuk egyenesen undorito level, volt olyan, aki az anyamat is szidta amiert merek olyanfele taplalkozasrol irni, ami tamogatja a hus fogyasztasat.

EN meg csak itt olvasom a tragar leveleket es csak az jar a fejemben, nyugi testver, nyugodjal mar le, relax!

Nekem nincsen bajom azzal, amit ti vegetarianusok csinaltok, nincs bajom azzal amit esztek, ahogyan esztek, tudod? De azzal mar van bajom, ahogyan a nezeteid eloadod, ahogyan a leveledben kifejted a torz velemenyedet, es soha, soha, de soha ne akard nekem megmondani, hogy miert legyek en is vegetarianus es hogy a vegetarianizmus milyen jo az en egeszsegemnek.

Amiket irtok, az semmi mas, csupan undorito anti-hus nazi duma tudod? Ugyanakkor nem jonnek ertelmesen ervelo levelek, tudod, pro-vegetarianus modon valo ervelesek.

Tobbet kellene foglalkozzal az uggyel pro-vegetarianuskent es kevesebbet anti-hus nazikent. Kivancsi lennek milyen emberek tarsasagaban mocorogtok ti egyaltalan?

A varost jarkalva minden etterembe beugrotok es lekopkodtok mindenkit, akinek hus van a tarnyejaban talan? Vagy mindekire vicsorogva neztek, akiknek gyanusan hus szaguk van?

Jo par vegetarianus ismerosunk, baratunk van, de nem emlekszem, hogy barmikor is allat modjara vitatkoztunk volna egymassal ez ugyben. Mifelenk mindenki tiszteletben tartja a masik filozofiajat.

Nagyon is megertem en, hogy az allatokat nem 'emberi' korulmenyek kozott tartjak, nem etetik oket megfelelo taplalekkal. Megertem, hogy a kornyezetet elpusztitjak a nem megfelelo allattartassal, megertem, nyugodj meg.

Pontosan ezert, mi nem vasarolunk olyan allat husat, amelyik nem megfelelo banasmodban reszesult. Ide sorolnam pl. a zombie csirkeket, amelyek az egesz eletuket 1 ketrecben toltik es a tojast ugy tojjak, hogy kozben arammal razzak oket, mikozben mantraikat mondjak, hogy "tojjal, tojjal, mert halalra razlak" amelyik beteg, rakos, azt is ugyanugy a tobbi nyomorult alattal osszeapritjak es eladjak a tomegnek, vagy beletoltik a csirkemelles parizsidbe.

Vagy a marhak, amiket osze-viszza rugdosnak, vagnak, targoncaval tologatjak a foldon ide oda, mert mar menni nem bir szegeny olyan beteg, de a szalamidba azert meg belepaszirozzak mert jo az meg attol...

Vagy pl a sotetben fluoreszkalos diszno, ami azert vilagit a sotet disznoolban, mert genmanipulalt tapot kap es csak Isten tudja meg mit csinaltak azokkal az allatokkal tudod?

Mi inkabb kimegyunk a piacra minden vasarnap es a helyi farmertol vasarolunk, akit jol ismerunk, toluk vesszuk a hust amit megeszunk. Azok a aruk mind szabadtartasuak a tojastol, nyers tejtol, a nyers sajtig, a husig minden, de meg a zoldseg, gyumolcs is bio termesztesu.

Mi ezt az ipart tamogatjuk es nem a nagykereskedelmi husipart.

Na most van 1 masik kerdesem. Legyszives magyarazd el nekem, hogy akkor hol kezdodik vagy mikor es hol valik az allatallomany elolénnyé? Vagy mely allatok tartoznak az elolények soraba?

Mivel elo dolgot nem szabad enni, es kioltani mas eletet is tilos ugye?

Hogy prioritalod, hogy mi az Elet? Az allatokra gondolsz, amit mi verengzo gonoszok megeszunk, azt megertem, az tiszta sor.

Ugyanakkor nezzel le a labad ala is, a talajra ok? Tudod, amiben a zoldsegek megteremnek, arrol a talajrol beszelek. Azon talaj alatt, letezik egy teljesen mas vilag, ami ugyanolyan elovilag mint a mienk. A kerdes megint a prioritas.

A talaj alatt vannak micro-organizmusok, parazitak, gombak, meg mindenfele ez-az amaz.

Ezek, nekem Elet, ez elovilag! Ezek ugyanolyan elolenyek. Sot, ezen elolenyek nelkul el is felejthetned azt az eletet, amiben elsz most eppen. Ezek elolenyek nelkul nincs is elet, mivel az egesz taplaleklanc a talajban kezdodik. Tudtad?

Tudtad, hogy a zoldseg nem letezik micro-organizmusok nelkul? Tudtad, hogy azzal taplalkozik? Bizony, a zoldseg is allatokat eszik. Na, akkor mar a zoldseg sem vegetarianus ugy hiszem, es igy ugyanugy mar te sem vagy az.

Akkor a masik, hogy itt van a nagykereskedelmi zoldsegtermeles pl. A termesztok szanaszet permetezik a zoldsegeket rovarirtoszerekkel, gombaoloszerekkel, gyomirtoszerekkel elegge undorito, kegyetlen modon.

Igy, nemcsak a zoldsegek lesznek mergezoek szamodra, hanem ami a talaj alatt van elovilag, azt is teljesen elpusztitjak. Ez nem mas, mint vegyihaboru ha ugy tetszik.

Nos, ez sem egy emberi dolog szerintem. Szoval, ha egy vegetarianus mondja ,hogy o inkabb almat eszik, akkor en meg megkerdezem: Bio az alma? Ha nem, akkor tessek, epp errol beszelek.

Ilyenkor en is osszerancolt homlokkal es osszehuzott merges szemoldokkel kopkodhetnek az egyenre es azzal ervelhetnek, hogy ma mar az Eszaki Sarkoron is kimutathato a permetszer a levegoben, annyi merget permeteznek a zoldsegekre.

Meglehet mindanyian jobban jarnank, ha Monsantohoz mennenk reklamalni.

Akkor az a vegetarianus, amelyik nem bio zoldsegeken el, az akkor melyik ipart tamogatja? Majd en megmondom. A vegyihaboru fele ipart. Az en szememben az sem kulonb azoktol, akik a nagyipari hus fogyasztoi.

A permetszerek is megolnek mindenfele elovilagot. Akkor most hogy van ez?
Aztan ehhez meg annyit hozzatennek, hogy hoborges helyett inkabb olvasd el a "Secret Life of Plants" c. konyvet, de a google videon filmkent meg is nezheto akar.

A filmben lathatod, hogy a novenyek abszolut tudatos elolenyek. Tudjak mikor milyen kedved van, tudjak ha rossz kedved van, tudjak ha vidam vagy, ha szomoru vagy.

Az egyik kiserletben elektrodakat rajuk kotve, egy kutato elkezdte szabdalni az egyik novenyt olloval. A muszer a stresszt egybol jelezte. Legkozelebb annyit kellett csak csinalni, hogy a noveny stresszes legyen, hogy oda kellett menni hozza olloval a kezben vagy maganak az elkovetonek ollo nelkul akar.

Vagy pl az egyik japan kutato az ABC-t tanitotta egy kaktusszal. Ajanlom, hogy nezd meg a dokomentum filmet, hatha jobban megerted majd, hogy valojaban az elovilag az nemcsak a marhakbol, csirkekbol es disznokbol all.

A novenyek csak azert mert nem beszelnek, nem rofognek vagy csiripelnek, attol meg komplett teljes tudatu elolenyeknek szamitanak. Legalabbis nalunk. Mi tobb, ha nem lenne bennuk elet, nekunk sem lennenek kepesek eletet adni.

Akkor kerdezem megint. Hogy teszunk kulonbseget egy csirke, diszno, marha, pulyka, micro-organizmus, parazita es a zoldseg kozott?

Az Elet, az Elet. Barmilyen elovilagrol is legyen szo.
Ha pl. kimennel a jungelbe es meglatna egy oroszlan, hidd el, az is biztos szana szet tepne pillanatok alatt habozas es buntudat nelkul, eleg csunya modon. Ugye?

Tehat remelem megerted, hogy azzal mi sem ertunk egyet ahogyan az allatokkal bannak egyes husiparban.

De, mivel hust jobb nem kihagyni legtobb embernek az etrendjebol, igy azt muszaj fogyasztani.

Viszont nem muszaj a nagyipari zombie termekeket vasarolni. Mindehol van piac, vagy kisebb hentesbolt, ahol megbizhato termekeket lehet vasarolni. Termeszetesen az emberek lustak arra, hogy megkeressek a megbizhato hus forrasat, igy inkabb megoldas helyett kifogast keresnek.

Mint pl. draga, kozelben nincs, nem tudok rola, nem erdekel, egyszer elunk, egyszer ugy is meg kell halni. Ezen kellene sok mindenkinek valtoztatni. Ne feledjuk. A nagy iparok azt aruljak nekunk, amit mi megveszunk. A penzeddel szavazol arra amiert fizetsz.

Ha nem vasarolsz zombie arut, akkor majd ok is maskepp allnak a dolgokhoz. Ha nem vasarolsz csak bio termeket, akkor azt akarjak majd mindehol eladni es igy az is olcsobban lenne elerheto.

Bizonyara vannak olyan emberek is akik egeszseges eletet tudnak elni vegetarianus etrenden, de az sajnos igen ici-pici szazalek.

Ha pl a feherje metabolikus csoportba tartozol, mint a legtobb ember, de vegetarianus etrenden vagy, akkor a rengeteg szenhidrattol tobb mint valoszinu beteg leszel valamilyen formaban, felpuffedsz vagy lefogysz es gyenge egeszseggel, gyenge fizikummal es gyenge energiaval fogsz rendelkezni, hacsak mar most nem vagy tele kulonbozo panaszokkal.

Tehat, vegetarianusok a kopkodesetek helyett inkabb gondolkozzatok el a fentieken ahelyett, hogy engem vagy masokat terrorizalnatok az anti-hus nazi szovegetekkel.

Van meg 1 kerdesem. Mi van pl. a B12 hianyallapottal? Mi van az A vitamin hianyallapottal? Mi van a D vitamin hianyallapottal? Mi van a phytic-sav problemaval? Mi van a lectin problemaval?

Mi van a omega-3 problemaval? Lenmag olajnak nem tobb mint 20%-os az omega-3 konvertalasa.

Mi van a szoja problemaval? Miert gyartanak a vegetarianusoknak vagy veganoknak csirkehus-izesitesu vagy fustolt BBQ szalonna izesitesu szoja fasirtot fogyasztasra? A hus nem jarja csak az ize? HAH?

A szoja a vilag egyik legborzasztobb etele, ha nem erjesztik megfelelo ideig. Szojat nem eleg csak 1-2 napig aztatni mint a tobbi magvakat, babokat, stb. Hogy allsz ahhoz pl. hogy az osszes vegetarianus elore elkeszitett etel tele van TVP-vel? (texturized vegetable protein)

Ez a TVP anyag az idegreceptor sejtjeid tulizgatjak, majd szetdurranak a nagy izgalmakban.

Mondod, hogy 'te nem olsz' allatot taplalekert, ugyanakkor hagyod magad megoletni ezekkel az excitotoxinokkal amiket az elelmiszer - es feldolgozo ipar beletesz nektek csak azert, hogy az etel eheto legyen mert mas kulonben ehetetlen lenne? Egyebkent MSG-rol beszelek ha nem esett meg le.

Velemenyed tovabbra is nyugodtan fejtsd ki, de az legyen pro-vegetarianus modon es ne hoborgo, tamado, vicsorgo anti-hus nazi modban. Igaz, ezzel ez a tema ezen a blogon le is van zarva, mert ez a blog nem ezert jott letre hogy pokhendi veggie burgerekkel vitatkozzak.

Kellemes Hús-vétot!






No comments:

Post a Comment