Rolunk

My photo
Hollywood, ca, United States
Weston A. Price Alapitvany Hivatalos Magyar Tamogatoja. http://www.primitive-wisdom.blogspot.com/ Ehes vagy az igazsagra? Tiltott Wellness egy Alternative Taplalkozas Modot tamogat. Az informaciok tudomanyos kutatasokon es hiteles bizonyitekokon alapulnak, ami nem biztos, hogy megegyezik a mai politikailag korrektnek hitt, de egyebkent korrupt nezetekkel. Tiltott Wellness nem ad semmifele orvosi tanacsot, nem diagnosztikal vagy nyujt gyogyaszati kezelest. Mindenki a sajat felelossegere olvassa Tiltott Wellness blogot. Tiltott Wellnes legjobban olvasott cikkje: "Taplalkozas es Fizikalis Degeneracio" Video receptek:http://www.youtube.com/CHIMESTERDOTCOM www.primitive-wisdom.blogspot.com/ referenciak: http://www.westonaprice.org/

Friday, February 13, 2009

E621
Natrium Glutamat
MSG




Dr Russel Blaylock VS Donald Rumsfeld

Gondolom mar egyre tobben ismerik az E621-et. Azok viszont akik nem tudnak mi ez csak olvassak tovabb az oldalt.

Hogy ki a felelos ezert a etelmergezesert? Donald Rumsfeld ki mas. O volt az aki jovahagyatta. Miutan kiderult, hogy agydaganatot es rakot okoz, a kormany nem akarta beismerni, hogy hibat kovettek el, mert az ugye rosszul nezett volna ki szamukra.

Igy inkabb tovabbra is hazudoztak es vissztartottak a kutatasok eredmenyeit, amik bebizonyitottak, hogy eletveszelyes a fogyasztasa hosszutavon. Eltitkolta a kormany ezt is csakugy mint a 'fluorid az ivovizben es fogkremben" cimu problemat.

Ma meg a legtobben mindig azt hiszik, hogy fluorid az szukseges a csapviz hozzaadasahoz es kell a fogkrembe is. Erre majd egy masik cikkben visszaterek mert ez egy teljesen mas tema.

Mivel nemcsak a tejipar, hanem mas nagy cegek is kezukben tartjak a kormanyt mint pl a media, igy sem ujsagban, sem tv-ben, sem radioban nem lehet az igazsagra ratalalni. Hacsak nem olyan radio csatornat hallgatsz, amit a hallgatoi szponzoralnak vagy blogokat olvasol mint Tiltott Wellness is. Valojaban teljesen mindegy, hogy valaki mennyire szeretne megmondani a frankot az ujsagban ahol epp cikkeket ir, a fo-editor publikalas elott egyszeruen kitorli az iromanyt mert az nyilvanossagra nem kerulhet.

Raadasul rengeteg fitness ujsag is van, amit ha megnezunk jobban, kiderul, hogy a Monsanto ceg all mogotte. Az a ceg, aki a vilag osszes farmeret ki akarja turni az uzletbol es a vilag osszes etelet kontrolalni akarja, ami nem jelent mast mint halalt szamunkra, de legalabbis a kovetkezo generaciok szamara.

Nemreg indiaban jonehany foldmuves ongyilkos is lett Monsanto miatt. Szoval akkor ez is csak azt jelenti, hogy mar a fitness ujsagokban leirtaknak sem lehet hinni, igaz en egy ujsagnak sem hiszek es nem is olvasok.

Tudjak nagyon jol ezek a nagy cegek, hogy hogyan kell az embereket manipulalni. Tudjak, hogy csak azt hisszuk el amit olvasunk a magazinokban vagy a tv-ben latunk. A korrupt media azert is fontos a kormanynak, mert igy tomik az emberek fejet a sok baromsaggal a mediakon keresztul. Igy legalabb elfoglaljak magukat az emberek es veletlen sem jut idejuk arra, hogy esetleg utanajarjanak az igazsagnak barmilyen ugyben.

Egy kormany sem huz hasznot abbol, ha a nep dorzsolt, egeszseges mind fizikalisan es mentalisan. Ilyen fajta neptol igazabol rettegne a kormany.

Azert irok en is blogot, hogy hatha nekem is hisz majd valaki. egyszer talan. -) Egyet mar megtanultunk: rokonnak, baratnak ne tanacsolj semmit, mert ugysem hiszik el. Mindig csak azt hiszik el, amit a mediaban hallanak, vagy a Nok Lapjaban olvasnak, ehhez vannak hozzaszokva. Vagyis inkabb hozza szoktatva.

Tudod mi az a "Mind Controll" Ahem, Ahem. -)))
De, hogy ne terjek el a targytol hadd beszeljek kicsit Dr Russel Blaylock-rol, aki Natrium Glutamat "keresztapja". O irta a konyvet "Exitotoxins", amiben az edesitoszerekrol beszelt mint pl NutraSweet, Equal es Aspartame.


http://www.blaylockreport.com/


Rajottek, hogy az agy kulso reszen is glutamat receptor sejtek vannak, csakugy mint minden belso szervben es szovetben. Az egesz emesztorendszer kezdve a nyelocsovel a vastagbelig tartalmaz ilyen glutamat receptorokat.

A sziv elektromos konduktor rendszere is bovelkedik szamos glutamat receptorokkal. A spermiumot, csontokat, mellekveseket, tudot, petefeszket es meg a kalcifikaciot is (Kalcium so lerakodasa) a glutamat receptorok kontrolaljak.

Tehet mikor MSG-t (E621) eszel, akkor a veredben az MSG szint felemelkedhet akar 20x-ra is. Ezert is ugranak sokan a wc-re etkezes utan, mert az MSG stimulalja a receptorokat a nyelocsoben es a belben.

Masnal lehet irritabilis belszindromat valt ki vagy ha mar kialakult, akkor meg rosszabb lesz tole. Ha reflux-ja van, akkor az is csak sokkal rosszabb lesz. Sokszor ez is okozza a szivinfarktust mivel a sziv aramellatasat megzavarja a tulzott glutamate izgatas.

Ugyhogy ne nagyon izgasd magad mer' nem tesz jot! -))

Minden ilyen esetben alacsony magnezium-mennyiseget figyeltek meg embereknel. Amikor a magnezium alacsony a szervezetben, akkor a glutamate receptor hiper-erzekennye valik es igy emberek, foleg atletak, ha nem szednek extra magnezium kiegeszitoket akkor eleg konnyen szivinfarktust kaphatnak a glutamate receptorok miatt.

Ha olyan etelt vagy italt isznak amik tartalmaznak MSG-t, vagy dietas kolat isznak edzes elott, akkor a glutamat receptorokat tul izgatjak es renkivul nagy a veszelye annak hogy azonnal szivinfarktust kapjon az illeto.

Sugar-free Red Bull edzes elott, valaki?

Aztan persze a halotti bizonyitvanyon nem az lesz hogy: "a halal oka MSG". Tobbek kozott azert sem, mert egy orvosnak sincs fogalma az MSG-kutatas eredmenyeirol. Igy csak felhuzott szemoldokkel neznek egymasra es a halal okat rafogjak valamire vagy csak annyit mondanak: Oops, szivinfarktus.....

Meg kardiologusok sem tudjak, hogy a sziv elektromos konduktor rendszereben glutamat receptorok vannak, de meg magaban a szivizomban is. Emberek millioinak van Arrhythmia-juk ami eletveszelyes, de egy orvos sem hivja fel a figyelmedet, hogy ovakodjal MSG-tol es aspartame-tol, pedig ez okozza az egyik legnagyobb veszelyt a szivinfarktusnak.

A bebietelekkel ugyanez a helyzet. Azt hazudtak, hogy kivettek az MSG-t a bebietelekbol, de ez nem igaz. Azt csinaltak, hogy kivettek a szin-tiszta MSG-t, es atneveztek 'hidrolizalt feherjere' es caseinate-re. Ha megnezed az osszes bebietelt, akkor a cimken lathato,
hogy mind tele van MSG-vel.

Csak eppen mas neveket hasznalnak mint pl. a fent a emlitetteket es meg sok mas neven is futnak. Mondanom sem kell, hogy az anya a tudta nelkul karositja gyermeke idegrendszeret. Pedig a legfontosabb idoszak az elso 18 honap a bebi koraban, hogy ne adjunk neki semmi toxikus etelt.

Nem csoda, hogy gyermekeink manapsag mind koverek, tulsulyosak. Allat kiserletekben megfigyeltek, hogy etelhez adott MSG azonnal elkezdte az allatokat hizlalni, a masik allat csoporttal szemben amelyik nem kapott msg-t.

Ha kivonnak az msg-t a forgalombol akkor a gyartok billio dollarokat buknanak. Gondolj csak arra, hogy mennyi penzt keresnek ezzel, hogy az msg altal okozott tuneteket kezelik. A kormanynak ez igy jo is, hisz ok kontrolaljak a szenhidrat,
zabpehely, cukor es hasonlok bevitelet.

Amik szepen hozzajarulnak a problemahoz, mert pl megfigyeltek azt is, hogy azon allatok amiket msg-vel etettek, azok inkabb atpatkoltak a szenhidrat es cukor fogyasztasra a feherje helyett. Eszrevetted, hogy inkabb a feher kenyeret es kulonbozo szenhidratokat tartasz elonybe a tapanyagdus teljes kiorlesu kenyer helyett ami inkabb a lotapra hasonlit? Vagy allandoan sult krumplit kivansz koretnek vagy akar magaban? Hah? Ismeros?

Eleg nehez edzessel leadni a sulyt amit felszednek az emberek az msg-tol, de meg annal is nehezebb leszokni azokrol az etelekrol amik ezzel tele vannak mivel etvagyadat
kontrolaljak, de a metabolizmusadat is kibillentik az egyensulybol. Eppen ezert no a seggunk ezerrel es csak egyre nagyobb lesz.


Elhizason kivul metabolikus szindromajuk van, igy leptin erzeketlenseg is kialakult. (hormon ami a bevitt/leadott energiat, metabolizmust is szabalyozza. Dr. Blaylock azt is bebizonyitotta, hogy nagyon keves msg eleg ahhoz, hogy leptin erzeketlenseg alakuljon ki.

Az egyik legveszelyesebb formaja az msg-nek a szoja kivonat. Szojabab termeszetes uton tele van nagyon magas glutamattal, joval tobb mint barmely mas noveny, zoldseg fele. Amikor hidrolizaljak a szojat, akkor a szoja-feherje elvalik a glutamattol.

A glutamate szint a vegetarianus etelekben eppen ezert is joval magasabb, es ennek tetejeben a vegetarianusok ugy eszik ezeket az eteleket mintha ez lenne a legegeszsegesebb etel a vilagon. Na persze, hisz ne feledjuk el, msg az egy "izgato mereg".

Minel tobb van belole az etelben, annal finomabbnak tunik, es annal tobbet akarsz belole enni. Es mint mondottam is; a segged is egyre csak nagyobb lesz tole, de vegulis az a lenyeg hogy teged ne zavarjon.

Volt egy 25 eves tanulmany is ahol olyan embereket figyeltek meg, akik a legtobb szoja eteleket fogyasztottak, es 25 even keresztul figyeltek oket CT scann-nel. A tanulmany eredmenye az volt, hogy akik a legtobb szojat fogyasztottak, azoknal fordult elo a legjobban elmebaj (demencia), vagy agysorvadas.

Nem beszelve arrol, hogy ezeknek az embereknek manganese szintjuk is joval magasabb ami mergezo az agy ugyanazon resz szamara ahol a parkinzon-kor keletkezik, hogy 'ugymond'. Ugyhogy legtobb vegetarianus eszi a kulonbozo meregkeverekeket a szojaetelekben es azt hiszik, hogy milyen egeszseges es taplalo. Az igazsag az, hogy hihetetlen modon pusztitjak az idegrendszeruket, csakugy mint minden mas belso szervuket is.

Ez nem azt jelenti hogy aki nem vegetarianus az nem mergezi magat, csak lehet nem eszik annyi szojat. Viszont a magyar ember legtobbszor vegetaval foz es pirosarannyal, amik aztan bovelkednek ettol az ideg-meregtol.

Dr Blaylock annyi kutatast vegzett mar msg-vel kapcsolatban, hogy a kormany nem tud ellene mit tenni, mert nem mer. Nem tudja kutatasai eredmenyet senki megcafolni, meg az FDA es a kormany korrupt kutato orvosai sem.

Inkabb hadjak Dr Blaylock-ot magara es nem engedik semmifele media kozelebe sem nyilatkozni az msg-rol vagy az edesitoszerekrol mint NutraSweet es tarsai.

Igazabol a legjobban attol fel a kormany, hogy ha 'kihivna' Dr Blaylock-ot, akkor azt a csatat elvesztenek es az nagyon nem nezne jol ki, hisz akkor a nep fellazadna hogy miert hagytak oket a sotetben eddig, es miert kellett sok csaladtagnak meghalnia msg fogyasztasa miatt.

Az egyetlen ut Dr Blaylock-nak az emberek tudomasara hozni, hogy milyen eldugott veszely leselkedik rajuk az etelekben, a konyvek amiket ir vagy video filmek ahova meghivjak nyilatkozni vagy pedig ha elmesz 'fold-alatti' eloadasaira. Magazinoknal, ujsagoknal, Tv csatornaknal Dr Blaylock feketelistan van, ott nem engedik megnyilvanulni.

Az egyik filmje angolul: http://video.google.com/videoplay?docid=-566922170441334340

Emberek tizmillioi fogyasztanak msg-t, edesitoszereket es senki az eg vilagon nem mondja nekunk, hogy ezektol a szerektol mindenfele neurologiai problemank lesz, beleertve a halalt is mint mellekhatas.

Dr Blaylock beszamol arrol is, hogy tobb ezer pacienset szabaditotta meg a gyogyszerek szedeseitol csak azzal, hogy letiltotta oket az msg-t tartalmazo etelekrol es adott nekik magnezium kiegeszitoket.

Pedig ezek a betegek mind kulonbozo neurologiai betegsegtol szenvedtek, kulonbozo epilepszias jellegu rohamokkal. Nem beszelve arrol, hogy nagymennyisegu gyogyszerek szedese ellenere is rohamuk volt az embereknek. Hogy akkor meg minek a gyogyszer? Igen, azon mar en is filoztam.

Legtobb ideg-gyogyasz vagy olyan orvosok akik roham-betegsegeket kezelnek, fogalmuk sincs az msg karos elettani hatasairol. Persze hogy nincs fogalmuk, de ha lenne is akkor is minden este arra meditalnanak, hogy az msg fogalom kimenjen a fejukbol, hisz gyogyitas az nem biznisz.

Na, de ezt a csontot mar Dr Lenkei is leragta ha jol tudom... -) Amit erdekesnek talalok, hogy minden neuro-science ujsag glutamate receptorokrol beszel. Ez ma nagyon felkapott dolog. Viszont senki nem beszel arrol, hogy mit keres a glutamat az etelben koncentralt formaban es miert.

Csak arrol beszelnek, hogy a glutamate az egyfajta izgato-mereg. De arrol mar nem, hogy gyermekeknel egyro tobb szivinfarktust okoz, es csak kerek szemmel figyelunk, hogy ez hogy tortenhetett, hisz tegnap meg semmi baja nem volt a gyermeknek, ma meg megallt a szive vagy eppen megvakult az egyik csaladtag vagy egyeb hasonlo franko fenomena kovetkezett be.

Ha pl megkerdezed az elelmiszergyarto cegeket, hogy "eleszto-kivonat" (msg) mit keres az osszetevok listajan a csomagolason, akkor buszken mondjak, hogy glutamate az termeszetesen fordul elo a termeszetben. Paradicsom es tengerihinar is tartalmaz glutamate-ot. Igy, gondoljak jogosan irjak hatalmas betukkel a csomagolasra, hogy "100% Termeszetes". Nagy loszart az!

A termeszetben teljesen mas kotesben vannak jelen ezek a glutamate-ok. Megpedig oligoszacharid es polyszacharid formakban. Kulonbozo aminosav csoportokban vannak jelen, nem pedig elizolalt-szabad-aminosavkent.

Ha tenyleg termeszetes formajaban fogyasztod a glutamate-ot mint komplex-feherje, akkor azt a gyomor kepes rendesen megemeszteni. Az emesztorendszerben szinte nincsen szabadkotesu-aminosav a paradicsombol es tengeri hinarbol vagy barmi mas termeszetes etelbol.

Szabad kotesu-aminosav nem letezik a gyomorban, hisz ha az etel termeszetes akkor az kombinalt aminosavkent szivodik fel, amit a maj bont le es igy nagyon kis koncentratumban fordul elo. Igy a szervezetnek nincs gondja vele.

Viszont amikor a gyartok hidrolizaljak vagy eleszto kivonatkent adjak az etelhez, akkor az mar nem termeszetes es a cimkezes is megteveszto. Miutan az aminosavbol szabad-kotesu aminosavat allitanak elo, onnantol kezdve az mereg a szervezet szamara.

Ilyenkor ha ez a glutamic-sav a szervezetbe kerul az emesztorendszeren keresztul, akkor a ver glutamic-sav szintje megemelkedik 20x-osara, de gyakori a 40x ver glutamic-sav koncetratum is. Az ugynevezett "blood brain barrier" nem kepes ilyen mennyisegu glutamic-savot lebontani, mivel ez nem termeszetes neki. Tehat az allitas az etel csomagolasain hogy ohh "ez termeszetes", csak egy jo nagy kamu.

Mindenkinek aki msg-vel telipakolt etelt eszik, annak lehet jol jon egypar fuszer/gyogynoveny amik blokkoljak a glutamic-savakat. Ilyenek pl kurkuma, silimarin, vagy ginko bilboa is. Ezek csillapitjak az msg toxikus hatasait.

De a legjobb amit javasolni tudok az, hogy keruld a csomagolt eteleket messzirol. Nem tudok olyan csomagolt etelt mondani, ami ne lenne tele msg-vel. Mi tobb, ha az osszetevok listat megnezed, akkor kiderul, hogy msg az nem egyszer, de 2x, 3x vagy tobbszor is szerepel az osszetevok listajan.

Osszetevo listat ugy kell ertelmezni, hogy ami a legelso helyen szerepel a listan, abbol van benne a legtobb, ami a masodik helyen van a listan abbol van benne a masodik legtobb es igy tovabb...

Par msg dugi-nev amit nezni kell a osszetevok listajan: minden ami "hidrolizalt", elesztokivonatok, monosodium glutamate, monopotassium glutamate, glutamate, glutamic-sav, zoldseg-feherje kivonat, zselatin, minden ami "autolizalt" (autolyzed), sodium caseinate, buza-kivonat, mesterseges izesites, termeszetes izesites, aroma-azonos izesites, kalcium caseinate, texturalt-feherje, tejsavo-izolatumok, izfokozok.

Valoszinu msg fut meg sok mas neven is, de csak ennyi jutott hirtelen az eszembe.
Ha azt latod "fuszerek" az osszetevo listan, akkor legtobb esetben az is tartalmaz msg-t.
A torveny ugyanis az, hogy ha az etelhez valamit hozzaadnak mar elore osszekevert allapotban, akkor nem kell feltuntetni az osszetevok listan az msg-t. Csak azt mondjak, hogy paprika es bors keverek, de kozben tele van msg-vel is, viszont az a cimkere nem kerul ra csak az hogy 'fuszerek'.

Ha az osszetevo listan tobb msg-nek megfelelo nevet latsz, akkor az annyit jelent, hogy az etel nagy mennyisegben tartalmaz msg-t. Elgondolkadtal mar azon, hogy a chips-es zacskot miert nem tudod letenni ha egyszer nekilattal az evesnek?

Nezd meg az osszetevo listat es a hidrogenozott olajokon kivul, tele van msg-vel is. Izgato toxinok tul izgatjak az erzekelo bimbokat a nyelveden, kesztetnek a tovabbi habzsolasra. A nyelvnel a toxikus hatas nem fejezodik be, hanem az emesztorendszer glutamate receptorait tovabb izgatja, aztan az msg belekerul a veraramlatba, onnan az agyadba es az agyban az agysejtjeid a szo-szoros ertelmeben szana-szet durrognak mivel az msg tul izgatja oket.

Hmmm, ne ez legyen a legnagyobb izgalmad arra vigyazz! -)

Aztan a chips-edet leoblited dietas kolaval, hogy a lekiismereted konnyebb legyen es a kolaban levo aspartame ratesz meg 1-2 lapattal. Kesz is a recept egy jo kis szivinfarktusra vagy agyrakra vagy csak megvakulunk tole. Barmelyik is az eredmeny, mind csupa izgalom.


Akkor a kerdes most az, hogy miert teszik az msg-t az etelbe?

Megmondom. Azert mert feldolgozott eteleknek egyebkent hanyinger kelto ize lenne es nem enne meg senki, tovabba kesztet az evesre, hizlal, betegseget okoz. Vagyis, bizniszt hoz a hazhoz.





Allat kiserlet aspartame-mal.

108 patkanyt etettek 2 ev 8 honapig az edesitoszerrel. Egy dobozos kolaban talalhato aspartmanak a 2/3 reszet etettek veluk. Erdemeny? TUMOR.







6 comments:

  1. Erdekesnek es mindenkeppen meghokkentonek talalom a cikket.
    Csak azzal nem ertek egyet hogy eltitkoljak.
    Nem olyan reg a spektrumon vagy a national geographicon lattam errol egy filmet.Hogy az aspartame es tarsai mit muvelnek.Persze nem ilyen reszletesseggel de beszeltek rola hogy karos dolog es kerulni KELLENE.
    Az en velemenyem (nem mintha szamitana:)hogy meg ha vki ki is szeretne kuszobolni ezeknek az anyagoknak a bevitelet egyszeruen keptelenseg.Barcsak meg lehetne tenni.De akkor mit ennek????Mindenben benne van.Vagy megsem?Par tippet szivesen fogadnek.
    Elore is koszonom
    Udv:Marietta

    ReplyDelete
  2. marietta, hova irjak neked? nem adtad meg a cimed..

    ReplyDelete
  3. Én is nagyon érdekesnek tartottam a cikket. És igen, én is a Spektrumon hallottam erröl, éppen azért néztem utána. Sajna szerintem sem leht teljesen kikerülni. A bio boltban ételizesitöt vettem, hát van benne na-glutamát. Kellen pár jo tanács. Föleg nem vega lévén a husos ételek izesitése és vásárlása terén. És hogy csináljak itthon ételizesitöt, pár errö már olvastam, de darálos modszert ir, nekem meg az nem van. Lehet turmixilni? Kinek van tapasztalata? És hol érdemes vásárolni? Hát elöre is kösz a sok jo tanácsot. Üdv. Jeannette

    ReplyDelete
  4. Jeannette!

    Csak ugy tudod elkerulni az etelekben elrejtett mergeket, ha nem zacskobol es dobozbol eszel. Fuszereket hasznalhatsz magukban vagy keverve, felteve ha te kevered ossze oket mint pl: oregano, orolt komeny, kurkuma, stb.. Vegeta az kimondott mereg ugy ahogy van. olvasgass recepteket a blogomon, mint pl: csontleves, tejsavo es turo keszites, ilyenek... Kenyeret is jobb ha magadnak sutod, mert a most agyon hypeolt teljes kiorlesu kenyer bekoszontevel mindenki felult a hintara es eszi ezeket a termekeket agyba fobe monvan hogy az egeszseges. Pedig a teljes kiorlesu kenyerek sem alkalmassak a fogyasztasra abban a formaban ahogy a boltban arusitjak. Kovetkezo cikkemben valoszinu pont errol szeretnek irni, felteve ha megusszuk a kenyszer vakcinalast az iden, es az emberiseg nem hal majd bele.

    ReplyDelete
  5. Zsanett:simán tudsz msg-mentes ételízesítőtket venni bio minőségben is.vannak!én is ezekkel főzök-sütök.sőt,üveges készítmények is vannak.tésztákhoz stb.minden kamu adalék nélkül.ha nincs épkézláb bio-herbal bolt a közeledbe,rendelj neten,de csak olyat aminek látod az összetevőit.http://herbalnet.hu/termekek/61/69
    http://www.netbio.hu/
    én a bógrizt használom,az bio termesztésű.
    jó tanács:fekete bors és egyéb borsok kerülése esetén borsikafű.:)
    jó egészséget:Robi.

    ReplyDelete
  6. En azt szeretnem kerdezni, hogy a zoldsegek mennyire karosak? Hallottam, hogy manapsag a zoldsegek sem egeszsegesek, mert sojat tartalmaznak ... Nem tudom pontosan, mar nem emlekszek, ezert orulnek ha valaki megmondana, melyik zoldsektol-gyumolcstol erdemes ovakodni? Es mi is a helyzet veluk?

    ReplyDelete