Rolunk

My photo
Hollywood, ca, United States
Weston A. Price Alapitvany Hivatalos Magyar Tamogatoja. http://www.primitive-wisdom.blogspot.com/ Ehes vagy az igazsagra? Tiltott Wellness egy Alternative Taplalkozas Modot tamogat. Az informaciok tudomanyos kutatasokon es hiteles bizonyitekokon alapulnak, ami nem biztos, hogy megegyezik a mai politikailag korrektnek hitt, de egyebkent korrupt nezetekkel. Tiltott Wellness nem ad semmifele orvosi tanacsot, nem diagnosztikal vagy nyujt gyogyaszati kezelest. Mindenki a sajat felelossegere olvassa Tiltott Wellness blogot. Tiltott Wellnes legjobban olvasott cikkje: "Taplalkozas es Fizikalis Degeneracio" Video receptek:http://www.youtube.com/CHIMESTERDOTCOM www.primitive-wisdom.blogspot.com/ referenciak: http://www.westonaprice.org/

Sunday, February 8, 2009

Gyokertomott Fog es Degenerativ Betegsegek
Dr Weston A. Price amerikai Szajsebesz-Fogorvos, Taplalkozasi szakerto kutatasa






Dr Weston Price volt aki feltalalta a fog gyoker kezelesi terapiat az 1900-as evek elejen. Miutan e terapiat sok emberen alkalmaztak, Dr Price arra lett figyelmes hogy minden egyes kezelt paciensenek valami fele gyulladas keletkezett a szervezeteben ami komoly betegsegekhez vezetett.

Ezt a gyulladast senki sem sejtette hogy mitol lehet, mindaddig amig Dr Price utanajart a dolgoknak es tobb ezer allati kiserletet hajtott vegre hogy teoriajat alatamassza.

Leszamitva Dr price 25 eves kutatasat ezen a teren, beleertve az 5000 allaton elvegzett kiserleteit is, a kormany es a kulonbozo fogaszati szovetkezetek az eredmenyeket jol a szonyeg ala soportek .

Ma, szinte alig van fogorvos aki egyaltalan hallott volna Dr Price tudomanyos kiserleteirol. Termeszetesen ezt sem az orvosoknak, sem fogaszoknak nem tanitjak az egyetemeken, hisz ez konfliktust okozna a profitszerzesben.


A kutatasainak es allat kiserleteinek lenyege a kovetkezo volt.
A gyokerkezelt fogak mindig gyulladast okoztak fuggetlenul attol, hogy mennyire maradtak a fogak epsegben, vagy mennyire nem latszodott rajtuk barmifele nyoma a gyulladasnak.

Dr Price gyanuja szerint sok degenerative betegsegben szenvedo embernek mindig jelen van a testukben valamifele bakterialis gyulladas. Kezdeteben nem tudta pontosan milyen bacterium okozta a gyulladast es azt sem, hogy hogyan jarult a bakterium a betegsegekhez.

Arra viszont emlekezett Dr Price, hogy az orvoskutatok miutan bakterium mintat vettek a gyuladt testreszbol, azt kitenyesztettek, es beultettek allatokba. Ha az allatban ugyanolyan betegseget idezett elo mint ami az emberben volt, akkor azzal bizonyitottak hogy e specifikus bacterium ilyen vagy olyan betegseget okoz.

Dr Price gyanitotta, hogy ezek a bakteriumok a gyokerkezelt fogbol szarmaznak. Elhatarozta, hogy beultet egy kihuzott gyokerkezelt fogat egy allat bore ala. Ugy gondolta, hogy ha a bakterium jelen van a fogakban es ugyanolyan betegseget okoz az allatban mint ami az emberben volt, akkor az is ugyan ugy bizonyitja elmeletet, mint amit az orvosok bizonyitanak mikor ok befecskendezik a kitenyesztett bakteriomokat az allatok testebe.



Pontoson ez tortent. A beultetett gyokerkezelt fog ugyanolyan betegseget idezett elo az allatban, mint ami a betegnek, vagyis a fog eredeti tulajdonosanak volt. Barmilyen betegsege volt a betegnek a gyokerkezelt fogtol, ugyan olyan betegseg kovetkezett be az allatoknal.

Mas szoval, ha a beteg szivbeteg volt, az allat szivbeteg lett, ha vese beteg volt, az allat vesebeteg lett, ha izuleti betegsege volt, az allatnak is izuleti betegsege lett.

Alapelve igaznak bizonyult. Barmilyen betegsegrol volt szo, az allat ugyan azt a betegseget idezte elo a fog bor ala ultetese utan.

Dr Price legtobbszor, streptococcus, utana staphylococcus es spirochetes bakteriumokat talalta a leggyakoribnak, de nem volt ritka gomba (fungi) jelenlete sem. Arra is rajott, hogy ha valakinek tobb gyokerkezelt foga volt, akkor minden egyes gyokerkezelt fogban akar mind kulonbozo bacteriumok voltak jelen.


1;staphylococcus 2;spirochetes 3; streptococcus







Ez az oka annak, hogy akinek tobb kezelt foga van, annak tobbfele betegsege is van egyszerre. Ugyanakkor ezek a bakteriumok erosen gatoljak az Immunrendszer mukodeset is tovabbi problemkat okoz a betegsegek lekuzdeseben.

Hosszu ideig Dr Price nem volt kepes rajonni, hogy hogyan tudtak a bacteriumok letezni a fogban. Azt hitte, hogy ha a gyulladast a gyokerkezelt fogban fertotlenitovel kezeli akkor azzal kontrolallni tudja a bakteriumokat. Tobb ezer kiserlet elvegzese az ellenkezojet bizonyitotta.

Dr Price felfedezte, hogy a dentin, ami a fog 95%-at kepezi, nem egy tomor ko jellegu anyag, hanem rengeteg kis csatornakbol (tubules) all. Sertetlen dentin csatornak a fogban tapanyag dus folyadekot tartalmaznak, amik gondoskodnak a fogak epsegerol, es tartjak a fogat eletben.












Ezeket a tapanyagokat az arteriak szallitjak a fogideghez es a vena a foggyokerben segitsegevel a csatornakba, vagyis minden egyes tubulinba. Az arteria ugyan ugy mukodik itt is, mint ahogyan mas arteria latja el tapanyaggal a test tobbi reszen levo sejteket. Amikor fogszuvasodas megtamadja a fogat, azt a fogorvos el tudja tavolitani, es be tudja tomni a lyukas fogat.

Azonban ha a fog el van hanyagolva es nem tomik be a lyukat csak miutan kiterjedt a lyuk a foggyokorre is, akkor a fogideg es az erezet begyullad a bakteriumoktol amik a fogszuvasodast reszben okoztak.

A bakteriumok konnyeden es gyorsan mozognak a tubulinokban, es termesztesen gyorsan ratalalnak a tubulinban szallitott tapanyag forrasra. A bakterium igy otthonra talalva tanyat ver, es elkezd szaporodni.

Dr Price mikroszkopikus fenykepei , amin latszottak a bakteriumok a tubulinban es ezzel jaro kutatasai publicitasra kerultek 1923-ban. Ambar legtobb fogorvos szamara ismeros a dentin tubulin, arrol nem igen tud vagy tudott legtobbjuk, hogy az a bakterium meleg agya.

A legtobb fogorvos szamara ismeretlen e bakteriumok letezese a dentin tubulinokban es nem hajlandoak tudomasul venni, hogy ezek a bakteriumok kivandorolva a tubulinbol a test tobbi reszere vandorolnak, ahol merhetetlen szamu degenerative betegseget okoznak. Fogorvosod valoszinuleg meg van arrol gyozodve, hogy a fertotlenites procedura a gyokerkezeles terapiaban elpusztitja ezeket a bakteriumokat. Tevednek!

A procedura megoli a legtobb bacteriumot a foggyokerben, de Dr Price 100 fertotlenites kiserlet utan rajott, hogy egy sterilizalas folyamat sem volt kepes a tubulinokba behatolni. Ugyan ez igaz az antibiotikumokra.

Nehany fogorvos vitatja hogy a bakteriumok meghalnak foggyoker tomes utan, mivel a tomes elzarja az utat a tapanyagtol. Azonban ez nem igaz. Valojaban a a bakteriumok kepesek mutalodni, es formajukat valtoztatni.

Dr Price rajott hogy a megvaltoztatott kornyezet a fogban igazabol ezeket a bakteriumokat meg jobban megerositette, es a bacterium mergei sokkal mergezobbe valtak. Dr Price felfedezeset igazolta egy nemet Onkologus is, Dr Josef Issel.

Dr Issel kepes volt azonositani ezeket a mergeket, es ugy talalta hogy nagyon hasonlit az osszetetele ugyanahoz a kemia anyaghoz, amit a nemetek hasznaltak az Elso Vilag Haboruban mustargaz elkeszitesehez. A bacterium, ami hozzajarul a mai legtobb betegseghez mar nem olheto meg antibiotikumokkal mert a bakteriumok mutalodnak, alkalmazkodnak az antibiotikumhoz kepest.

Hogyan szabadul ki a foggyokerben ‘csapdaba’ ejtett bakterium a test tobbi reszebe?
Billio mennyisegu bakterium talalhato gyokerkezelt fog tubulinjaiban. Innen, levandorolnak a periodontal membranhoz. Ez egy kemeny rostos membran, ami a fogat tartja a helyen es arra ugyel hogy a fog ki ne essen a helyerol.

Ott, a bakteriumok konnyeden elszaporodnak es kiszabadulnak a kornyezo csonthalozatban. Csak ugy mint a raksejtek attetet okoznak es levalnak a fo raksejttol, mas szervebe vagy szovetbe kerulnek. Hasonloan, amikor a bakteriumok bekerulnek a fogtarto godorbe, belekerulnek az allkapocs verellatasba is. Igy, attetelesen eljutnak az ereken keresztul mas mirigyekhez, szervekhez, szovetekhez es itt letrehoznak egy teljesen uj gyulladast.

Ezt helyi (Focal Infection) gyulladasnak nevezik, ami ugy alakul ki, hogy a test egy reszen levo gyulladast kelto bakterium elvandorol a test masik reszere es ott egy uj gyulladast idez elo. Az Amerikai Fogszabalyzo Asszociacio nem imerte el es nem validalta a helyi gyulladas (Focal Infection) teoriat. Azonban ellen nezeteik inkorrektek, es valotlan feltevesekre alapozott.

Azt allitjak hogy csak 25-30%-a kepes az embereknek meguszni a gyokerkezelt fogak altal okozott betegsegeket evekig. Dr Price pontosan ezt a problemat tanulmanyozta. Arra jott ra, hogy azok az emberek akiknek nem volt semmifele degenerative betegseguk, altalaban eros immunrendszerrel rendelkeztek, ami kepes volt a bakteriumokat kordaban tartani es segitett megovni a betegsegtol.

De mi a helyzet azokkal az emberekkel akiknek nem eros az immunrendszeruk egyebkent sem? Dr Price ugy talata, es ma egyre jobban ugytalaljak, hogy gyengebb immune rendszerrel rendelkezo emberek sokkal hamarabb megbetegednek, legtobbszor egybol a gyokerkezeles utan.

A torekves a fog megovasaert ertheto es jogos, csak sajnos sokszor meghal a beteg a megorzott gyokerkezelt fog megtartasa erdekeben. Figyelembe kell venni hogy a gyokerkezelt fog gyulladasa milyen kart okoz az immunrendszerben.

Emberek degenerativ betegseggel gyakran hosszu eletet elnek, csak sajnos ez szenvedesekkel, es sok esetben valami fajta rokkantsaggal jar. Ugyanakkor a gyulladassal eloidezett betegsegek sok esetben korai halat okoznak. A fo kerdes amit figyelmebe kell venni az egyennek az az, hogy kihuzza e a gyokerkezelt fogat vagy sem?

Hivatkozva sajat tapasztalataimra, erosen alatamasztom Dr Price kutasat es annak eredmenyeit arra vonatkozoan, hogy a gyokerkezelt fogak sulyos problemakat okoznak. Barmikor, ha olyan beteg jon hozzank akinek gyokertomese van, annak valamifele belsoszerv energetikai problemaja is van amit a bakteriumok es azok kibocsatott mergei okoznak.

Ez a jelenseg Autonom Regulacios Diagnosztikaval pontosan kimutathato. Ilyenkor, ha a gyokertomott fog pl. stresszeli valamelyik belsoszervet, vagy barmelyik testreszt, az elso amit javasolunk. hogy a fogat ki kell huzni, es a periodontal ligament-et ki kell kaparni, valamint az allkapocsbol is le kell faragni 1-2 mm-t ahol a bakteriumok eredetileg tanyat vertek.

Ha ez nem tortenik meg, csak a fog kihuzasa, akkor a beavatkozas abszolut eredmenytelen, mert a bakteriumok tovabb elnek a ligament alatt, es ugy gyogyul be a iny hogy alatta tovabb el a fertozes.

Amennyiben a gyulladt fog, ami egyebkent teljesen egeszsegesnek latszik kivurol, es semmilyen fajdalommal sem jar, az allkapocsban maradva fokozzak a mergezes es a bakterium tovabbi atteteles vandorlasat a test barmely reszen tovabbi helyi gyulladast okozva.

A kontrollra visszajaro klienseink a gyokerkezelt fog eltavolitasa utan legtobb esetben arrol szamolnak be, hogy kronikus betegsegei megszuntek, amit az Autonom Regulacios Diagnosztika segitsegevel ellenorizni is tudunk.

Dr Dietrich Klinghardt, (Autonom Regulacios Diagnosztika) aki ma a Vilag egyik legelismertebb doktora nem fogad olyan betegeket akiknek a szajukban amalgam tomes vagy gyoker kezelt fog van, hisz mind 2 esetben remenytelen a gyogyulas sulyos degenerativ betegsegekbol. Dr Klinghardt kapta a “Az Ev Orvosa” dijat 2007-ben amit a Global Fundaiton of Integrative Medicine adott at melto munkajaert. Jomagamat is szerencsesnek mondhatom, es koszonettel tartozom Dr Klinghardtnak mint egykori diakja.


Referencia:

A Gyokerkezeles Terapia Leleplezese konyv. “Root Canal Cover Up”
ISBN-10: 0916764095

Dental Infections, Oral & Systemic, Volume 1 plus Dental Infections & the Degenerative Diseases, Volume 2

Cikk: Mester Peter CN, CMT, CTFH.
http://www.youtube.com/CHIMESTERDOTCOM
www.primitive-wisdom.blogspot.com




1 comment:

  1. Úristen!!! Ez tényleg igaz??? Nekem 5 vagy 6 gyökérkezelt fogam van... Ki kellene húzatnom őket?

    ReplyDelete