Rolunk

My photo
Hollywood, ca, United States
Weston A. Price Alapitvany Hivatalos Magyar Tamogatoja. http://www.primitive-wisdom.blogspot.com/ Ehes vagy az igazsagra? Tiltott Wellness egy Alternative Taplalkozas Modot tamogat. Az informaciok tudomanyos kutatasokon es hiteles bizonyitekokon alapulnak, ami nem biztos, hogy megegyezik a mai politikailag korrektnek hitt, de egyebkent korrupt nezetekkel. Tiltott Wellness nem ad semmifele orvosi tanacsot, nem diagnosztikal vagy nyujt gyogyaszati kezelest. Mindenki a sajat felelossegere olvassa Tiltott Wellness blogot. Tiltott Wellnes legjobban olvasott cikkje: "Taplalkozas es Fizikalis Degeneracio" Video receptek:http://www.youtube.com/CHIMESTERDOTCOM www.primitive-wisdom.blogspot.com/ referenciak: http://www.westonaprice.org/

Sunday, February 15, 2009

GINGER ALE - CANADA DRY

Hozzavalok:

-Kb 1.5-2 dl reszelt friss gyomber
-Kb 1dl citromle
-kb 1dl nyers mez
-Kb 65 ml hazikeszitesu tejsavo *
-2 tk tengeri so
-2 L szurt viz

* http://www.youtube.com/watch?v=qppoBZpJWys&feature=channel_page

Elkeszites:

Reszeld le a gyombert es tedd az osszes alapanyagot egy befottes uvegbe.Hagyd a jol lezart uvegben 2 napig szobahomersekleten.2. nap utan szurd le, hutoben par honapig elall. Szodaval vagy tiszta szurt vizzel fele-fele aranyban higitva fogyaszthato.


Minden Lactic-Acid tartalmu (tejsavos) etel-ital segit enyhiteni bel-panaszokat mint pl. szorulas, segit az anyatej termelodeseben, erot ad a gyengelkedo betegnek.


Gyomber kivalo hanyinger csillapitasara, beleertve a terhes anyakat is. Csokkenti az izuleti gyulladasokat es nyugtatja a gyomort tengeri betegeknek. (motion sickness) Megfazas eseten enyhiti leguti tuneteket es allergiakat.

Tradicios Kinai Gyogyaszatban (TCM):

Gyomber a 'hő' (fire-yang) tipusu embereknek csak alkalmankent ajanlott kis mennyisegben, mert emeli a test metabolikus hőjet. (hő-tipus: piros nyelv, piros nyelv+sarga lepedek, piros arc, pattanasos bor, gyors pulzus.
Ginger root
1.00 oz-wt
28.35 grams
19.56 calories
NutrientAmountDV
(%)
Nutrient
Density
World's Healthiest
Foods Rating
potassium117.65 mg3.43.1good
magnesium12.19 mg3.02.8good
copper0.06 mg3.02.8good
manganese0.06 mg3.02.8good
vitamin B6 (pyridoxine)0.05 mg2.52.3good
World's Healthiest
Foods Rating
Rule
excellentDV>=75%ORDensity>=7.6ANDDV>=10%
very goodDV>=50%ORDensity>=3.4ANDDV>=5%
goodDV>=25%ORDensity>=1.5ANDDV>=2.5%


5 comments:

  1. nagyon kiraly..mar csinalom is!

    ReplyDelete
  2. Ok...ezt megcsinaltam es a szeklet felgyorsult, egy napi nehezkes helyett napi 2-3-ra. Fantasztikus az ize es nagyon frissito!!

    ReplyDelete