Rolunk

My photo
Hollywood, ca, United States
Weston A. Price Alapitvany Hivatalos Magyar Tamogatoja. http://www.primitive-wisdom.blogspot.com/ Ehes vagy az igazsagra? Tiltott Wellness egy Alternative Taplalkozas Modot tamogat. Az informaciok tudomanyos kutatasokon es hiteles bizonyitekokon alapulnak, ami nem biztos, hogy megegyezik a mai politikailag korrektnek hitt, de egyebkent korrupt nezetekkel. Tiltott Wellness nem ad semmifele orvosi tanacsot, nem diagnosztikal vagy nyujt gyogyaszati kezelest. Mindenki a sajat felelossegere olvassa Tiltott Wellness blogot. Tiltott Wellnes legjobban olvasott cikkje: "Taplalkozas es Fizikalis Degeneracio" Video receptek:http://www.youtube.com/CHIMESTERDOTCOM www.primitive-wisdom.blogspot.com/ referenciak: http://www.westonaprice.org/

Saturday, October 31, 2009

A GYOGYULAS 5 SZINTJE
Dr Dietrich KlinghardtEz a cikk nem kimondottan a taplalkozassal foglakozik, de tobb olvaso kerdezte, hogy mi az amivel foglalkozunk, hogyan teszteljuk a pacienseket etel, neuro vagy biotoxinokra es egyaltalan ki ez a Dr Klinghardt, mi az a autonom reflex diagnosztika es miert nem hallanak Magyarorszagon a gyogyulas 5 szintjerol.

Autonom reflex diagnosztika vagy teszt (ART) az egy specialis jol kifejlesztett kineziologia forma, nem pedig a Gyogyulas 5 szintje. Az  ART, az csak egy eszkoz ebben a rendszerben. A Gyogyulas 5 Szintje pedig 1 system,  amit szinten Dr Klinghardt tett ossze, figyelembe veve fizikusok, biologusok es egyeb tudosok szamara jol ismert termeszeti torvenyeket. A cikk legaljan talalhato 3 angol nyelvu rovid video es 1 grafikon amin a targy jol atlathato.

Lehet, hogy a cikk nehol kicsit hibi-jibi, hokus-pokus, mambo-jambonak tunik, viszont erdemes vegig olvasni. Foleg azoknak az orvosoknak, praktizaloknak ajanlom, akik ugy velik a tudasukat az Univerzummal kell osszemerettetni. De vegulis mindekinek ajanlott az olvasas foleg ott, ahol nincs harmonia a csaladban.-Kulonbozo dimenziokban letezunk egyidejuleg. A fizikalis test egy lathatatlan szferan belul letezik, amit eterikus testeknek nevezunk. Ezeknek az eterikus testeknek sajat anatomiajuk es fiziologiajuk is van.

Egy elo es mely kolcsonhatas van a kulonbozo szintek kozott. Mikor meghalunk, a fizikalis test megmarad, majd elhamvad. Ugy tunik, a halal utan van egy folyamat amiben az erzelmi test (2. szint) es kesobb a mental test (3. szint) tavozik el.

A 4. es 5. test  eletben maradnak, 'tulelik'. Minden osi kultura ismeri ezt es kulonbozo modon ir rola. Ez a gyogyito system a Patanjali yoga sutrakbol alakult ki, amit ugyhisznek tobb mint 10.000. eves, ezt tanitom a Washington allamban. Institute of Neurobiology Bellevue, Washington.

1. SZINT:
A legalacsonyabb vagy legtomorebb szint a Fizikalis Test. Ez nem azert van alul mert ez kevesbe ertekes. Mi tobb, a fizikalis test az alap, amin az osszes tobbi test tamaszkodik.

Ezen keresztul kapcsolodunk a Foldhoz es ez a fizikalis energiank forrasa. A fizikalis test megegyezo azzal amit erzunk, latunk, hallunk, stb. es a borunknel vegzodik.

2. SZINT:
A 2. szint az a Energia Test vagy "elektromos test". Ez nem csak az elektromos es magnetikus esemenyek altal van amit az idegrendszer neuron aktivitasa idez elo.
Legtobb szomatikus es autonom ideg a testben hosszanti tengely iranyban utazik es az ideg aram elektromos mezokent terjed az idegek menten.

Magneses mezoket ez az ero valtja ki, ami perpendikularis a hosszanti tengelyre es kimegy az ures terbe. Elmeletileg, ezek a bio-magneses mezok a vegtelen messzesegbe mennek. Ez az otthona a tobbi ismert fizikai jelensegnek is, mint gravitacio, gyenge es eros ero. (strong force, weak force)

A legkimeritobb tudas ezen a szinten egy nemet fizikustol Fritz-Albert Popptol szarmazik: Minden egyes sejt biophotont bocsajt ki. Ez olyan feny, ami koherens, polarizalt es "osszenyomott".

A biophoton mezot a test korul a feny kibocsatasa kepezi, ami szabalyozza is a legtobb anyagcsere enzimet a sejten belul. Ez modulalja a neuralis atvitelt, neurotranszmitter kibocsatast, meregtelenitest es sok mas testi funkciot.

Kezeles ezen a szinten: 

1: Neural Terapia Autonom Reflex Diagnosztika elveivel. Akupunktura is ezen a szinten mukodik.

2: Egyik legjobb napi energetikai higen rutin a Qigong. Konnyu elsajatitani es gyors eredmenyt produkal. Termeszetben valo ido eltoltese is segit az egyensuly visszaallitasaban.

3: Az elektrosmog megszuntetese a lakohelyunkon kotelezo. Kapcsold ki a haloszoba biztositekat ejszakara. Szuntesd meg a zsinor nelkuli telefont.
(NeuralTerapia egy nemet modszer amivel az autonom idegrendszert allitjak vissza egyensulyba procaine injekciokkal, homeopatikaval, Enderlein orvossagokkal es micro-aram terapiaval.)

3. SZINT:
A kovetkezo magasabb szint, ami a Mental Test, vagy Mental Mezo. Ez, elmeletileg kiterjed negyszogletes formaban a vegtelenbe. (Es a kovetkezo 2 magasabb szint 4. es 5. ezen is tul.) Csak matematika kepes szavakba onteni  magasabb szintek atfogo nagysagat.

Hit, viselkedes es gondolatok ezen a szinten jonnek letre. Rupert Sheldrake morphic mezonek nevezte ezt a szintet vagy mental testet. Minden otlet vagy gondolat ami egyszer ki volt gondolva, bemegy ebbe a mezobe es reszeve valik ennek a  lathatatlan konyvtarnak, amibe barki be tud hatolni.

Sheldrake tobb tudomanyos konyveben is publikalta e fajta kiserleteit. Minden erzelemet amit erzunk, (2. szint) megelozi egy gondolat vagy gontolatok sorozata mielott az erzelmet eszlelnenk.

Gondolatok erzelmeket inditanak el es mas valtozasokat ideznek elo az energia testben, ami mas valtozasokat hoz letre a fizikalis testben. Mindannyian korbe vagyunk veve a sajat mental testunkkel (Mental Field) ami meg is hatarozza a mivoltunkat.

Ha egy gyermek sir Afrikaban, egyutt erzunk vele. Ha valami betegseggel diagnosztizalnak minket, a diagnozis olyan mint egy atok: Elkezdunk gondolkodni, erzeni ugy, mintha mi lennenk azok az emberek, akiket ugyanezzel a betegseggel diagnosztizaltak es bele is haltak a betegsegukbe.

Ezt nevezik "nocebo" effektnek. Legfontosabb a beteget szetvalasztani a betegseg konszenzus mental testtol. A beteg ember mental testje ugyanolyan formaban serulhet reszben, mint maga a fizikalis test. A mental test is ugyanolyan beteg tud lenni, mint a fizikalis test. (panik rohamok, skrizofénia, stb.)

Ezeknek a betegsegnek mas fajta gyogymodokra van szukseguk mint pl. 1 betegseg a fizikalis testben, vagyis az 1. szinten.  Applied Neurobiology vagy Mental Field Therapy (MFT) tartozik ide.

4. Szint:
A 4. szint elmenken es beszedunkon tul van. Ez a halal-kozeli, elozo elet, archetípus, lelek vandorlas, eksztatikus allapot, karma es meg nem oldott transz-generacios csaladi problemak otthona. Ez a lehetseges legmagasabb szint, ahol a gyogyito es beteg kepes egyutmukodni. Ezt AlomTestnek (Dream Body, Intuitive Body) vagy Intuitiv Testnek nevezem.

Gyogymod ezen a szinten: Bert Hellinger szisztemikus csaladfelallitas, Applied NeuroBiology.

Altalanos Dinamika:

a) "Kovetlek" Pl: Az anya 22 eves koraban eletet ad gyermekenek, az anya belehal a szulesbe, a gyermek tovabb el. Amikor a gyermek 22 eves lesz, ongyilkos lesz.

b) (mas terhet viseli magan) "megteszem erted" "elmegyek erted (es igy te maradhatsz)" Pl: Az apa boldogtalan. Azon gondolkodik, (senkinek nincs tudta errol) hogy otthagyja csaladjat, majd e miatt 4 eves lanya rakos lesz.

c) (azonositas) "Olyan vagyok mint Te" magatartas es az esemenyek sorozata ismetlodoek. Pl: egy bizonyos csaladban, generaciokon keresztul kb 35 eves kor kornyeken, sulyos anyagi csod kovetkezik be. 

d) (azonositas) "Olyan vagyok mint Te" magatartas es az esemenyek sorozata ismetlodoek. A szulo  minden ok nelkul kizarja testveret a csaladbol, nem hajlando vele komunikalni. A szulo 2 gyermeke nem kepes egymasra talalni, a komunikalas keptelenseg a 2 gyermek kozt.

e) (dupla elmozdulas) "Atveszem Toled" Pl: a kliens anyja kronikusan duhos a ferjere. A gyermek (kliens) hordozza ezt a duhot es kesobb raharitja a majdani hazastarsara.

f) (Felbeszakitott eloremenet) "Veled akarok lenni" Pl: Egy fiatal lany sosem volt szeretetbol megolelve az apja altal. A lany egesz eleteben arra var majd, hogy egy ferfi olelje meg ot. Ez mindig kudarcot fog vallani, mivel ennek az apa szerepenek kellett volna lennie elso sorban. 

g) (bunhodes sajat vagy mas valakitol atvett buntol.) Pl: Egy ujszulott elveszti az anyjat szuleteskor. Gyermek felno, gyakran ugy fog tenni mintha nem erdemelne meg az eletet, buntudata van anyja halala miatt. Gyogyitasra alkalmazhato peldamondat: Draga anyam! Tisztelem es szeretetem jeleul a sorsod irant igerem, sikeres leszek az eletemben. Kellemmel fogadom az ajandekot amit nekem adtal.

5. Szint:
Az 5. szint az ongyogyulas sávja. Ez a Lelek Test. Az egyetlen kapcsolat ami ezen a szinten letezik az a kapcsolat Isten es a individual kozott. Az 5. szint Istennek az a resze amely eler hozzank, es tanulni akar, megtapasztalni a fizikalis vilagot az adott egyenen keresztul az egyén hibajaival es erossegevel egyutt.

Az orvosok, pszhiologusok, guruk, akik azt allitjak, hogy ok kepesek gyogyitani ezen az 5. szinten arrogansak, felrevezetoek, veszelyesek es egyszeruen helytelenek. Barki, akinek  igazabol van tapasztalata ezen a szinten, mas attituddel all hozza es melysegesen tiszteli es erti, hogy ezt szavakba nem lehet onteni.

(Kovetkezo resz a kedvencem, mert ezt nagyon igaznak talalom, sok ilyen emberrel talalkoztam mar.)

Azok az emberek akik tul sokat beszelnek Istenrol, angyalokrol, vagy mas spiritualis tapasztalatokrol felettebb gyanusak. Azok, akik tul melyen bele vannak temetkezve ebbe a "New Age"-be, gyakran jelentos merteku fel nem dolgozott csaladi problemaik  vagy buntudatuk van. (amik a csalad mas tagjatol lett atveve, vagy valamiert hibasnak tartjak onmagukat.)

A fajdalmat es a szuksegszeru gyogyirt gyakran elkerulik ugy, hogy resztvesznek mindenfele spiritualis gyakorlatokban (angyalgyogyaszat, stb.) mikozben sajat meg nem oldott ugyeiket magukra hagyjak.

Gyogymod

Barmi kutatas, felderites ezen a szinten csak az individualra tartozik. Nekunk praktizaloknak semmi jogunk nincs ezen a sávon tullepni. Praktizalo ezt modhatja: "Isten egy resze, mely rajtam keresztul hat, fontosabb vagy erosebb mint Isten az a resze amit te (beteg) kepviselsz.

Szabályok

30 eves praxisom alatt (Dr Klinghardt) bizonyos szabalyok es rendszerek merultek fel es valtak  valoszinuve, amik uraljak a kapcsolatot a Gyogyulas 5 Szintje kozott.
Minden egyes szintnek megvan a sajat maga torvenye, amit meg kell tudni erteni es fel kell ismerni.

Magasabb szinten levo traumak problemakat okoznak az alacsonyab szinteken. Megfelelo gyogymod a magasabb szinten alkalmazva kepes az alacsonyabb szintekre hatolni, de visszafele ez nem igaz. C vitamin (1. szint) keptelen panik rohamokat gyogyitani (3. szint). Keptelenseg. Igy, gyogyaszati beavatkozas azon a szinten kell hogy legyen amelyikrol a betegseg szarmazik vagy 1 szinttel feljebbrol.

Ha az orvosnak vagy praktizalonak nincs fogalma a magasabb szintekrol, legtobb esetben sikertelen lesz a gyogyitas. Minden egyes szintnek meglehet a sajat maga akadalya, ami gatolja a gyogyulast a magasabb szintrol az alacsonyabb szint felé, a fizikalis vilagunkba. (1. szint)

Minden fenomena amit a fizikalis valosagban eszlelunk, ugy tunik parhuzamban jelen van a masik magasabb 4 szintben is. Valojaban, a fizikalis testunk ugy lett tervezve mint egy szamitogep monitor, ami kepes megmutatni, lathatova tenni azt ami az 5. szinten tortenik.

Azonban lehet problemank magasabb szinteken, amirol meg nincs tudomasunk, mivel meg nem hatolt le az alacsonyabb szintekre. Ezt legjobban az akupunkturban ismerjuk. (2. szint Energia Test)  Problemakat az akupunkturas ezen a szinten eszleli a kinai pulzusbol, nyelv diagnosztikabol es mas korai jelekbol osszevetve meg mielott barmi szimptoma lathato lenne.

(Ez azt jelenti, hogy egy jol kepzett tradicios kinai gyogyasz meg tudja mondani, ha betegseg kialakulasanak veszelye all fent.)

Tradicios kinai gyogyaszt csak akkor fizettek, ha a kliens fizikalis teste egeszseges maradt es nem valt betegge. Eszlelniuk kellett a betegseget, meg mielott lehatolt volna az elso szintre. (de akkor kerdem en, nem lehet hogy a kinaiak ossze-vissza kamuztak es elszedtek az egeszseges emberektol a penzt mondvan, a betegseg nem alakult ki, add ide amid van!? Mivel nem is voltak betegek elejetol kezdve. hmm. csak vicc..)

PELDA

Igazi gyogyulas csak akkor kovetkezhet be, ha mind az 5 szinten szimultán tamogatast biztositunk. 1. szintnek, a fizikalis testnek az ortomolekuláris terapia es a konvencionalis gyogyaszat otthona. Tegyuk fel, egy fiatal lanyt hivatalosan Anorexiaval diagnosztizalnak. Tudjuk, hogy kb 85% ezeknek a betegeknek klinikai cink hiany allapotuk van.

Igy, a tipikus diagnozis az 1. szinten, (Fizikalis Test) cink hianyallapot lenne. A torvenyek amik ezen a szinten uralkodnak, a biokemia, es mechanika. Ha ratesszuk az anorexias betegunket eletfogytiglani cink kiegeszitore, valoszinu tobbe-kevesbe stabilizalodna az allapota.

Azonban ha a 2., egyel magasabb szintrol nezzuk a beteget, az Energia Test szintjen, akkor lehet, hogy a betegnek rejtett felszívódási zavar szindromaja van, amit a tulterhelt szimpatikus celiac plexus okoz es ez érszűkülethez vezet a nyirokérben es a vérerekben a belekben.

Ez a kondicio jol reagalhat akupunkturas vagy neural terapias kezelesekre. A beteg ujra kepes lenne a cinket felszivni az etelbol cink kiegeszitok nelkul is. A 2. szintnek organizálo hatasa van az 1. szinten!

2. szinten uralkodo torvenyek a neuro-fiziologia termeszeti torvenyei, akupunktura, vagy autonom reflex diagnosztika (Autonom Relflex Testing, ART).

Most nezzuk meg a beteget a 3. szinten, Mentalis Test: A fiatal lanynak lehet, hogy meg nem oldott konfliktusa van az apjaval szemben, aki nagyon elnyomó volt gyermekkoraban - szigorú, bunteto, kritikus es idonkent erőszakos.

A fel nem oldott memoria a limbic rendszerben eltarolva  felelos a hypotalamus stimulalasaert es ezert folyamatos szimpatikus stressz uzeneteket kuld a celiac ganglianak, ami mar patalogiai allapotban van a kronikus ingerlestol.

Meg kell talalni es oldani a konfliktust specialis eszkozokkel. Applied
Psycho-Neurobiology tokeletes eszkoz erre, ez megszunteti a bajt a limbic rendszerben.

A celiac ganglia veglegesen kihul es a beteg ujbol kepes a cinket felszivni es ujra jobban lesz! A 3. szintnek organizalo hatasa van az alatta levo 2 szintnek. Visszafele ugyanugy igaz. Ha a beteg nem lenne kepes az etelt felszivni, (1. szint) autonom idegrendszere nem mukodne rendesen, (2. szint) akkor nem lenne energiaja, sem rendesen funkcionalo szelleme, ami szukseges a multra valo emlekezeshez ahhoz, hogy a konfliktust megfeleloen gyogykezeljek.

Viszont, az energia a gyogyulashoz akkor is az alsobb szintekrol jon. Tehat, a legjobb a betegnek, ha minden szinten kezelik szimultánsan, vagyis adjunk neki cinket a kezdeti kezeles ideje alatt es kapjon neural terapiat is az elejen.

A torvenyek amik a 3. szintet uraljak, egyszeru termeszeti torvenyek amiket a modern pszichoterápia fokozatossan ujra felismer: Gondozd es szeresd a gyermeket, biztosits lehetoseget a tanulasra, tartsd biztonsagban, taplaltan.

Minden egyes fent emlitett  termeszeti szuksegletek megsertese konnyen kiszamithato eltorzulast okoz a szellemben, ideg es immun-rendszerben.

Most nezzuk meg a 4. szintrol, az Alom Testrol vagy Intuitiv Testrol. A tipikus csaladfelallitasban a lany az anorexiajaval a kovetkezokepp nez ki.

Lathatatlan mindenki szamara kivulrol, beleertve a gyermekeket is a csaladban. Az anorexias lany apjat az anyja melyen visszautasította es kiturta a csaladbol. Ezert, a lany öntudatlanul lojális a visszautasitott apjahoz es abban a "bűvös" hitben el, hogy ha O eltunik, elhagyja oket, akkor az apja ott maradhat a csaladban. "En Elmegyek helyetted" a hatályos itelet. Ez jelzi a mely es eros szeretetet, kotodest az apa irant.

Anorexia jelentette a lanynak az eltunest...

Az apa elnyomo magatartasa (magatartas a 3. szintre tartozik) azzal magyarazhato, hogy a felesege melyen visszautasitotta, ami ugyanakkor beinditotta, ujrastimulalta az apa gyermekkori fel nem dolgozott lelki problemait.

Csaladallitas Terapia, a lany mondja a szuloknek: "Draga apa! Ami kozted es Anya kozott tortent, ahhoz semmi kozom. Te vagy a felnott, en csak a gyermeked vagyok. Bizok benne, hogy megtudod a problemat oldani anyaval egyedul! Kerlek nezz ram jólelkűen ha maradok." Es az anyanak: Draga Anyam! En csak a gyermeked vagyok. Kerlek nezz ram josaggal, ha kiallok Apa mellett. O az igazi es az egyetlen Apa szamomra."

A gyogyulas ezen a szinten gyakran azonnali eltuneshez vezet a 3. szinten levo asszocialt megoldatlan konfiktusnak es ez esetben eltűnését is jelenti a celiac ganglia mukodes keptelensegenek. Igy, a cink felszivodas is helyre all.

Ismet, a szukseges energia ehhez a gyogyulashoz az alsobb szintekrol kell, hogy aramoljon felfele a felsobb szintekre. A torvenyek amik erre a 4. szintre vonatkoznak azok ugyanazok mint a szisztematikus csaladfelallitas torvenyei. Ezt a terapiat Murray Bowen es Bert Hellinger "fedezte" fel.

ALAPELV: 

Minden egyes csaladtagnak egyenlo joga van az oda tartozashoz.
Ha valaki megtagadja az odatartozast a masiktol a csaladban, akkor egy masik csaladtag probalja majd ezt egyensulyozni ugy, hogy kitagadja onmagat. 

E torvenyekrol Bert Hellinger Love’s Hidden Symmetry c. konyveben ir. E konyv kotelezo olvasmany azok szamara, akik ezen a szinten gyogyitanak. (Pszichiáter, Pszichológus, Kineziologus, stb..)

A csalad system az utolso 3 generaciora visszamenoleg kompromittált az osszes odatartozo szuloket beleertve.

Es vegezetul mi van az 5. szinttel, a Spirit Testtel? Itt egy nehany jo tanacs: Kezdesnek jo lenne, miutan fizikalisan elertunk egy kis eredmenyt, mindenki, az orvos es a beteg is kicsit forduljon befele es adjon hálát a kliensnek, hogy valami "jot" tegyen a frissen szerzett remennyel, vitalitassal, világossággal, lehet, hogy ez egy jo befejező az 5. szinten. Egyszeruen egy barlangban meditalni lehet hogy eleg, de lehet hogy nem.

Ha a munka az 5. szinten nincs befejezve, lehet, hogy fokozatos visszaesesrol van szo. A torvenyek amik a leglényegesebbek ezen a szinten azokat fokozatosan tapasztaljuk meg ahogy felnotte valunk.


Konkluzio:

A fuggoleges gyogyito system ertekes segitsegul szolgalhat azon gyogyitok szamara akik megertik, mi is a valodi holisztikus medicina. Ugyanakkor a Gyogyulas 5 Szintje egyfajta terkepet is ad nekunk holisztikus praktizaloknak, ami segit elnavigalni a neha  igen kaotikus gyogyterapiak kozott.

Minden egyes szintnek megvan a sajat maga rendszere, torvenye, amit meg kell ertenunk. Az also 3 szint a szemelyi vilagahoz tartozik, a 4. es 5. szint pedig a transpersonal vilagahoz.

Minden egyes magasabb szintnek organizalo befolyasa van az alsobb szinteken. Az alsobb szintek latjak el a felsobb szinteket energiaval es szabnak határt az individualnak amiben leteznek.

A gyakorlati konkluziok ahhoz, hogy teljes, egeszseges eletet tudjunk elni, kb igy kell kinezni:

1: Leheto legnagyobb erofeszitessel torekedj arra, hogy a sajat csaladod bekeje a helyere alljon!!! Addig ne allj meg amig nincs szeretet, tisztelet mindenki kozott a sajat es az elmult 2 generaciod kozott. (Hellinger Terapia)

A csalad, 2 generaciora visszamenoleg foglalja magaba a gyerekeket akik ido elott meghaltak, az abortalt gyerekeket, ferjeket akiket kizartak valas utan, anyakat akik belehaltak a szulesbe es a nagybacsikat, akik haboruban meghaltak.

2: Pumpalj annyi erot es energiat az elso 3 szintbe amennyit csak lehetseges: egyel rendesen, aludj rendesen, sportolj, egyel jominosegu vitaminokat, kiegeszitoket. Taplald a "body-electric"-edet masszazssal, akupunkturaval, neural terapiaval, fekudj le egy vizeses mellett, (kint a kanarisnal, tudod) hallgass jo zenet es lazits yogaval.

Keress egy jo terapistat aki tud segiteni megoldani a meg nem oldott erzelmi konfliktusod a mentalis szinten. (3. Szint)

3: Fordulj magadba, tanulmányozd az 5. szintet magad. Ne kovesd senkinek a tanacsat sem! Szakits idot magadra, vonulj el neha, ne zavarjon senki, szukseged van onmagadra.

Dr Dietrich Klighardt MD, PhD.
Epp rajtam demonstral.
ART II Seminar WA Bellevue 2009

No comments:

Post a Comment