Rolunk

My photo
Hollywood, ca, United States
Weston A. Price Alapitvany Hivatalos Magyar Tamogatoja. http://www.primitive-wisdom.blogspot.com/ Ehes vagy az igazsagra? Tiltott Wellness egy Alternative Taplalkozas Modot tamogat. Az informaciok tudomanyos kutatasokon es hiteles bizonyitekokon alapulnak, ami nem biztos, hogy megegyezik a mai politikailag korrektnek hitt, de egyebkent korrupt nezetekkel. Tiltott Wellness nem ad semmifele orvosi tanacsot, nem diagnosztikal vagy nyujt gyogyaszati kezelest. Mindenki a sajat felelossegere olvassa Tiltott Wellness blogot. Tiltott Wellnes legjobban olvasott cikkje: "Taplalkozas es Fizikalis Degeneracio" Video receptek:http://www.youtube.com/CHIMESTERDOTCOM www.primitive-wisdom.blogspot.com/ referenciak: http://www.westonaprice.org/

Monday, March 9, 2009

Citrom Mousse





-6 paraszt tojas sargaja
-fel pohar mez vagy izles szerint
-2 citromhej reszelek
-2 citrom leve
-6 paraszt tojas feherje
-csipet tengeri so
-felpohar nyers tejszin szabadtartasu allattol


Tedd a tojas sargajat, mezet, citromhej reszeleket es a citromlevet egy dupla forraloba.
Kevergesd alacsony tuzon 10 percig vagy amig suru nem lesz.
Tedd a hutobe kihulni kb 30 percre.
Verd fel a tejszint.
Verd fel a tojas feherjet a csipet soval
Hajtogasd bele a tojas mixet a tejszinbe,aztan pedig a tojashabot.

Citrom a Tradicios Kinai Gyogyaszatban (TCM)

Husito termo-homersekletu; savanyu, fanyar iz; antiszeptikus; nagyon terapatikus azoknak akik magas feherje/zsir tipusu etrenden vannak. Elpusztitja a rothaszto bakteriumokat a belben es a szajban. (valakinek rohad a szaja, akkor nosza-hat ucca neki) Anti-mikrobialis; jo verhasra; megfazasra; infuenzara; eros szaraz kohogesre; parazitakra.

Segiti a maj mukodeset; segiti az epeso kepzeset; segit az asvanyanyag felszivodasaban; tisztitja a vert; csokkenti a magas vernyomast; sulycsokkento; jo gyenge verkeringes es gyenge erezetre; enyhiti a felfuvodast a belekben.

Citrom noveli a Yin nedvek produkciojat. Vizzel keverve jol husit a forro nyari napokon, nyugtatja az idegrendszert; gyogyitja a torokgyulladast, gorcsoket es cukorbetegseget amik Yin nedv hianyra utalnak..

Dozis: Kezd 1-3 citrommal naponta 1 hetig es emeld az adagot ugy ahogy erzed.
Robosztus ember 9-12 citromot naponta toleral.
Citromhej meginditja a stagnalo maj energiajat.

1 comment:

  1. Most csinaltam meg eppen es nagyon kiraly! Zsir! Nyomjad a recepteket...ezt csokisba csinaltad mar? Az lesz a kovetkezo!!!
    :)

    ReplyDelete