Rolunk

My photo
Hollywood, ca, United States
Weston A. Price Alapitvany Hivatalos Magyar Tamogatoja. http://www.primitive-wisdom.blogspot.com/ Ehes vagy az igazsagra? Tiltott Wellness egy Alternative Taplalkozas Modot tamogat. Az informaciok tudomanyos kutatasokon es hiteles bizonyitekokon alapulnak, ami nem biztos, hogy megegyezik a mai politikailag korrektnek hitt, de egyebkent korrupt nezetekkel. Tiltott Wellness nem ad semmifele orvosi tanacsot, nem diagnosztikal vagy nyujt gyogyaszati kezelest. Mindenki a sajat felelossegere olvassa Tiltott Wellness blogot. Tiltott Wellnes legjobban olvasott cikkje: "Taplalkozas es Fizikalis Degeneracio" Video receptek:http://www.youtube.com/CHIMESTERDOTCOM www.primitive-wisdom.blogspot.com/ referenciak: http://www.westonaprice.org/

Wednesday, March 18, 2009

Bebitapszer Gyartok Trukkjei



A billio dollar bebitapszer biznisz ami kb 2 millio dollar per/nap a penzrol szol es nem a nep egeszsegerol.
Exluziv szoptatas elavult es ala-aknazott annak ellenere, hogy a bebik es az anyak reszere ez mennyire fontos lenne.

Annak ellenere, hogy kulonbozo tudomanyos kutatasok bizonyitjak, hogy az anyatej mennyire fontos a bebi szamara es mennyivel jobb mint a tapszer, ma mar alig vannak olyan anyak akik szoptatnak megfelelo ideig. Szeretnem megjegyezni, hogy a szoptatas ideje es a tej minosege meghatarozza az ember egeszseget egesz eletere. Belertve mentalis, spiritualis es fizikalis egeszseget egyarant. Azon gyermekek akik anyatejen nevelkednek sokkal inteligensebbek kesobb az eletben.

Agressziv tapszer marketingek felrevezettek az anyakat es elhitettek veluk, hogy a tapszer ugyanolyan jo vagy jobb mint az anyatej. Ma a noi melleket csak egy szex szervkent reklamozzak es sehol nem lehet latni kepen, hogy a bebi a cicin csungve szopna.

Bebitapszer gyartok befolyasoljak a kormany egeszsegugyi iranyvonalat es az orvosi tarsadalmat is szolgalojava tette. Mindenfele ijezgetesi taktikakkal jonnek mint pl. 'uj kutatasi eredmenyeik ezt meg azt mutatjak'. Termeszetesen a hatterben mindig a gyartok allnak es semmifele kutatasrol szo sincs.

Profit


A fo celja a gyartoknak, hogy maximalizalni tudja a profitot mind terjeszkedessel, aruk novelesevel es fogyasztoik szamaval. Teljesen nyilvanvalo, hogy a szoptatas az nem egy jo biznisz a tapszer iparnak. A bebietel ipar (ide tartoznak az uvegek, cumik is) kb 8 billio dollart keres a bebiken evente.

Tapszergyarto cegek lefizetik a doktorokat, vedonoket, orvostan hallgatokat, gyermekgyogyaszatokat es finanszirozzak szamukra a kulonbozo ajandekokat, utazasi megteriteseket, konferenciakat es media kiadvanyokat csereben, hogy reklamozzak az o tapszeruket.

Az a penz amit a lobbizasra es promociokra koltenek az mind hianyzik a tapszergyartas minosegebol es a tapszer alapanyagbol. WHO ajanlja, hogy a docosahexaenoic acid (DHA) az eszencialis a bebi agyanak fejlodesehez es legyen a formulakhoz hozzaadva. Europa es Asia megfogadta a tanacsot, de az USA megint ellenalt. Az FDA es ROSS Pharmaceuticals (Similac marka) allitasa szerint nincs elegendo tudomanyos bizonyitek arra, hogy DHA-ra szukseg van, es ugyanakkor be is ismeri, hogy tul draga lenne hozzaadni a zsirsavat a tapszerekhez.

A bebik egeszsege ugy tunik legkevesbe szamit. Legtobb alapanyag a formulakban hihetetlenul olcso. Szoja feherje meg meg olcsobb es meg veszelyesebb is.

A Szinfalak Mogott




A formula forgalmazas korlatozasai miatt a gyartok meg fondorlatosabba valtak. Lobbizak a kormanyt, klinikakat, korhazakat letesitenek amik 'bebitapszer marketing ugynoksegkent' mukodnek.

Anyatejpotlok legtobbszor vagy rossz minosegu tehentejbol vagy feldolgozott szoja feherjebol keszulnek. Ami emberi tejbol keszult sem jobb a tobbinel, hiszen mar nincs eredeti formajaban es ki tudja miket adnak meg hozza nem beszelve arrol hogy ki tudja milyen toxikus volt maga az anya akitol a tej szarmazik.


A Tapszergyartok szerencsejukre meggyoztek az FDA-t azzal, hogy a tapszereket etelkent minositsek es ne gyogyszerkent. Igy, nem kell neki atesni szigoru vizsgalatokon. (amin meg is buknanak sorban) Igy, az FDA engedelyezi a szoja feherje kivonatot a formulakban, meg akkor is ha ez az anyag nem minosult soha biztonsagosnak es nem kapta meg a GRAS minositest. (GRAS=Generally Recognized as Safe)

A cegek megvalogatjak a delegatusukat akik nemzetkozi gyermek-taplakloztatasi konferenciakon reszt vesznek, meg azokat is akiket a WHO szponzoral. Specialis kedvezmenyeket adnak kulonbozo taplakozas oktato programoknak, arvahazaknak, stb. de a kovetelmenyuk az magaba foglalja azt, hogy a logojuk mindenhol jol lathato legyen az uvegeken, dobozon, stb.

Minden alkalmat megragadnak ahhoz, hogy portekajuk mindenki altal jol ismert legyen.
Kormanyoknak anyagi kotodese van ahhoz, hogy importaljanak bebieteleket. Kormany kulon penzt kap afa es vam formajaban is. Zimbabweben a kormany 17.5 % afat gebel az importalt formulakon es 10%-ot a vamon. Igy, a kormany osztoz a profitban ha az anya lemond a szoptatasrol es formulakkal tomi a bebiket.

A tapszergyartok cegek televannak beepitett emberekkel a kormany kulonbozo taplalkozas-szakoktatasi osztalyain akik ugyelnek arra, hogy a markanevek jol ismertek legyenek. Fizetnek nemzetkozi delegatusoknak, hogy reszt vegyenek nemzetkozi taplalkozasi konferenciakon es szavazzanak az o szamukra. (Tapszerukre)

Formula gyartok ugynokei meg ott is interferalnak ahol a szoptatas fontossagat oktatjak, kisebb baba-mama intezmenyeknel. Zimbabweben, szoptatast-tamogato mediaban amit a UNICEF alapitott, tobbszorosen visszatartottak cikkeket amit a szoptatas fontossagarol irtak a NESTLE lobbizo erejenek koszonhetoen. Vegul a cikkek publicitasra kerultek, de senki nem tudja hany ilyen lobbizas tortent.

Amikor 1 szoptatast tamogato csoport Guatemalaban tuntetest szervezett az ellen, hogy ne hasznaljanak bebi fotokat az tapszerek csomagolasan es uvegeken. (GERBER marka) GERBER reagalas keppen megprobalta lefizetni a nemzetkozi szoptatasi bizottsagot. Amikor ez nem vezetett celhoz, a kormanyt fenyegette meg GERBER ceg.

Ha Guatemala nem engedi GERBER-t abban, hogy gyakorolja a szabad cserekereskedelem jogait mondja GERBER, akkor kiviszik a bizniszt az orszagbol. Sajnos Gerber gyozott...

Nemzetkozi szoptatast tamogato csoportok folymatosan akadalyozva vannak tapszergyarto cegek altal es ragaszkodnak mindig ahhoz, hogy oktatasokon, konferenciakon az o reprezentativjuk mindig jelen legyen.

Ezek a reprezentativek aztan ezeken a gyuleseken minden javaslatot alaaknaznak es tamadnak amik veszelyeztetnek a tapszeruket es profitjukat. Fulop-Szigeteken szigoru torveny tiltja a formula reklamozasat de a kormany megsem tesz semmit a torvenyserto tapszergyarto cegek ellen.

INTERFERENCIA ES BEFOLYAS



Erre rengeteg pelda van a bebietel piacon. Amikor a Nemzetkozi Taplalkozasi Konferenciat (INC) tartottak Genevaban, a tapszergyarto cegek szisztematikusan beszivarogtak szokasukhoz hiven. Egy 1999-es Genevai ertekezleten a cegek minden erot bevetve probaltak lobbizassal megnyerni a resztvevoket, hogy a szoptatas fontossagat toroljek ki a programbol.

New Zealand, Australia, UK, USA, Canada es mas Europai orszagok a tapszergyarto cegek melle szegultek, de Olaszorszag, Gorogorszag, Austria, Horvatorszag, Hollandia, Fulop-Szigetek, United Arab Emiratus, Latin Amerikai orszagai, Africa es az osszes nem-kormany-fuggo organizaciok elleneztek az ajanlott valtoztatast.

Ambar a szavazas eleg kozel kerult a valtoztatashoz, a szoptatas akadalyozasat tovabbra is minden erejukkel szeretnek megszuntetni mindenhol a vilagon. A harcnak meg korant sincs vege.

A NESTLE is beprobalkozott a kormanynal, hogy hagyjak jova azt, hogy NESTLE megfelel a torvenykonyvben leirtakban. Ez bekovetkezett Panama City-ben es NESTLE mas Latin Amerikai kormanyait is megprobalja befolyasolni.

A KERESKEDESBEN


A Tapszer gyartok polc helyeket vasarolnak meg es elarasztjak az uzleteket bebitapszerekkel, poszterekkel es kulonbozo promocios anyagokkal. Fulop-Szigeteken pl. az aruhazak teljesen el vannak arasztva tapszerekkel es mindent elkovetnek azert, hogy a vasarlo anyukak lassak a markaneveket mindenhol feltuntetve.

Kozvetlenul a tapszerek mellett egy masik szer kaphato bebiknek hasmenesre amit a tapszer okoz foleg mert a viz minosege nem megfelelo. Ezert mar kulon vizet is arulnak bebiknek a formulajukhoz, de meg igy sem kozeliti meg az immunologiai hatasat az anyatejehez kepest.

Szoja formulat is reklamozzak azok szamara akik allergiasak lettek a tejpor alapu formulakra, de mint mindig, a veszelyekrol amik a szoja fogyasztasaval jarnak nem beszelnek, titkoljak vagy visszatartjak.

Nehany Amerikai boltban a polcokon ott van a cimke ""recommended by WIC," the US government Women, Infants and Children program". Ami ugy hangzik mintha a kormany ajanlana ezeket. A tapszergyartok eroszerettel hasznalnak kormany programokat promotalni a motyojukat. Csak ugy mint a Szivbetegseg Asszociaciok mondjak ne egyunk tojassargajat, es ne fogyasszunk telitett zsirokat. Vagy pl Diabetikus szovetkezetek, akik a nutrasweet es hasonlokat tamogatjak cukor helyett. Na persze, hisz a cegektol tonna szamra kapjak a penzt.

Nem halottam meg sehol, hogy Diabetikus Szovetkezet egyike is ajanlotta volna Stiviat mint edesitot. Azert sem, mert onnan nekik nem jon be penz, sot, stivia egyensulyba is tartja a vercukor szintet ami megint szomoru hir szamukra.

ORVOSI RENDELOKBEN


Korhazak, orvosi rendelok, terhessegi gondozo letesitmenyek teljesen tapszer forgalmazo centerekke valtak. Az uzletkotok az osszes emlitett helyen gyokeret vertek es tapszereket promotaljak teves informaciojukkal.

Londonban egy korhazban ahol Kelet-Afrikai anyakat lattak el, a novereknek azt mondtak az ABBOT ceg uzletkotoi, hogy a SIMILAC tapszer nem tapszer hanem etelkiegeszito koraszulott bebiknek. Igy azt az erzest keltettek az anyaknak, mintha az etelkiegeszito (tapszer) jobban megfelelne a koraszulott bebiknek mint az anyatej.

Del-Afrika Tygerberg varosaban NESTLE lefizette a novereket, hogy tanitsanak csecsemogondozast. Capetown-i egyetemen letre is hozott a NESTLE egy taplalkozasi osztalyt. Orvosi rendelok ingyenes minta csomagokat es oktatasi (agymosasi) anyagokat osztogatnak es kulonbozo videokat mutogattak nekik amik a tapszergyato cegek altal keszultek.

Statisztika azt mutatja hogy az anyak 93%-a akik ingyen minta ajandek csomagokat kapnak, feladjak a szoptatast es az adott tapszerrel folytatjak a bebi eteteset. Igy veszik es szoktatjak ra a szoptatos anyakat a tapszerre.

Miutan a gyermeket is hozzaszoktattak a tapszerhez, az majd ha az ingyen mintacsomag elfogyott az anyak kenytelenek leszni megvasarolni azt. Ha nem hagytak volna magukat atvagni az anyak, akkor szoptathatnanak ingyen es meg karos sem lenne a bebi szamara.

MEDIABAN


Kerdes kivul a cegeknek beleszolasi 'joguk' van a mediaba amit persze ki is hasznalnak. Nestle musoridot vasarolt a tv-ben amikor azt mutattak, hogy egy bebi meghalt mert nem volt az anyanak eleg teje es nem kapott eleg tapszert.

Abbott nevu ceg ugyanezt csinalta. Amikor leadtak egy riportot a tv-ben, hogy egy gyermek meghalt valami orvosi muhiba miatt, akkor rafogtak arra, hogy a halal oka valahogy a szoptatassal kapcsolhato, es agyba-fobe reklamoztak a tapszert mint nelkulozhetetlen bebietelt.

A cegek efektiven hasznaljak a mediat mint pl. Wall Street Journal, Time and the New York Times ala-aknazni a szoptatast, de ha veletlen a forgalombol ki kell vonni a termeket mert kiderult, hogy mergezoek akkor mindenki csak hallgat.

Az internet nagyon fontos marketing eszkozze valt es a cegek nagyon okosak abban, hogy hogyan manipulaljak az anyakat. Kulonbozo jol megkomponalt jeligeket adnak a tapszeres termekukhoz ami magaban is 'agymoso' mint pl; "uveg tars" ; "szulok valasztasa" (Wyeth ceg); "Bottle Feeding Without Feeling Guilty"es hasonlok.

Az UNICEF es WHO Nemzetkozi Marketing Torvenykonyve az anyatej potlo szerekrol 10 pontban.

1; Tilos a tapszer reklamozasa

2; Tilos az ingyenes tapszer-mintacsomagok kezbesitese.

3; Tilos a tapszer promocioja es reklamozasa egeszsegugyi kozpontokban.

4; Tilos a tapszer tanacsolasa vedonoknek.

5; Tilos az ajandek vagy szemelyes anyagi juttatas egeszsegugyi dolgozoknak

6; Tilos az idealizalo szavak vagy kepek hasznalata amik tamogatjak a tapszerek fogyasztasat es
tilos ujszulott bebik fotoja az etelek csomagolasain.

7; Informacio az egeszsegugyi dolgozok szamara legyen tudomanyos es tenyleges tenyeket tartalmazo.

8; Az osszes informacio legyen a tapszer cimkejen ami elmagyarazza a szoptatas hasznat, fontossagat es az arat vagy veszelyet amit a tapszerfogyasztas okozhat.

9; Alkalmatlan anyagok mint pl. edesitett suritett tej nem kerulhet felhasznalasra.

10; Az osszes alapanyagnak kivalo minosegunek kell lenni es figyelembe kell venni az orszag es raktarozas klimajat is ahol a tapszert felhasznaljak.

MI VAN A FORMULAKBAN?


-VIZ:
Tartalmazhat nagy mennyisegu fluoridot.

-Kukorica Szirup: Glukozt tartalmaz. Anyatej Laktozt tartalmaz mint fo szenhidrat. Nem minden formula tartalmaz Laktozt.

-Sucrose: Nem tartalmaz Laktozt, nem megfelelo cukor a bebik szamara.

-Szoja Olaj. Feldolgozott magas hovel es vegyi anyagokkal, feheritett es deodorizalt. Valoszinu avas is.

-Tejsavo feherje:
Magas homersekleten kezelt, torekeny feherjeket a ho tonkreteszi.

-Szoja feherje izolatum: Tulsagosan feldolgozott, tartalmaz phytoestrogen-eket amik maradando karosodast okozhat a bebi hormon haztartasaban, visszafolytja a pajzsmirigy mukodeset, nem elismert mint 'biztonsagos kiegeszito' (GRAS)

-CARRAGEENAN: Rendkivul nehezen emesztheto. Legtobb azonnali-mix termekekben ez az egyik fo okozoja az emesztorendszeri problemaknak es nem a laktoz-erzekenyseg. Patkanyoknal maj es fejletlensegi problemakat okozott.

-Szoja Lecitin: A szoja olaj leulepedett salakjabol nyerik. Valoszinuleg tele van novenyvedoszerekkel is.

-Szintetikus Vitaminok: Karos az egeszsegre.

-Szabad Glutamat Sav: http://tiltottwellness.blogspot.com/2009/02/e621-natrium-glutamat-msg-dr-russel_13.html

US Tapszer Visszavonasok az Uzletekbol

Class I: May cause serious health consequences.
Class II: May cause medically reversible health conditions.
Class III: Not likely to cause medically adverse health effects

Ev
es Problema TERMEK Class
1994 Klebsiella and pseudomona contaminants Nursoy concentrate (Wyeth Labs) II
1993 Salmonella contamination Soyalac (Nutricia Inc.) I
1993 Glass contamination Nutramigen (Mead Johnson) II
1993 Peeling can lining Isomil Soy Formula with iron (Ross Labs) III
1990 Bacterial contamination I-Soylac Concentrated Formula (Loma Linda) I
1989 Deficient in vitamin D, below label claim for vitamin K Similac PM60/40 low iron (Ross Labs) III
1989 Unfit appearance, didn't pass through bottle nipple Carnation Good Nature (Nestlé) III
1989 Deficient in vitamin D Nutramigen iron fortified protein hydrolysate III
1986 Progressive vitamin A degradation Soyalac powder (Loma Linda) III
1986 Curdling, discoloration SMA Ready to Feed (Wyeth Labs) II
1985 Superpotent vitamin A levels Gerber Meat Base Formula with iron (Gerber) II
1985 Deficient in folacin, vitamin D and zinc Kama-Mil powder (Kama Nutritional Products) I
1985 Pamphlet erroneously suggests can be used as substitute for human milk Edensoy (Eden Foods) I
1985 Deficient in copper and linoleic acid Cow & Gate Improved Modified Infant Formula II
1985 Deficient in copper and linoleic acid Lactogen with iron (Nestlé) III
1985 Glass particles (from bottle chipping) 5% glucose water (Ross Labs) II
1985 Overprocessed, lumpy, brown, unfit for human consumption Similac with iron (Ross Labs) II
1983 Deficient in vitamin A Soyalac Powder Milk Free Fortified Soy Formula II
1983 Copper, thiamine and vitamin B6 too low Naturalac Infant formula (Filmore Foods) II
1982 Deficient in vitamin B6 Nursoy Concentrated Liquid (Wyeth Laboratores) I
1982 Deficient in vitamin B6 SMA brands (Wyeth Labs) I



Konkluzio: Mit adjon az anya a gyermekenek ha nincs mod a szoptatasra?
http://tiltottwellness.blogspot.com/2009/02/bebi-etelek.html


REFERENCIA: MILK MONEY and MADNESS KONYV BY Naomi Baumslag, MD, MPH http://www.amazon.com/Milk-Money-Madness-Politics-Breastfeeding/dp/0897894073




3 comments:

  1. Valaki igy reagalt:

    Írok neked egy érdekeset az anyatej és tápszer témával kapcsolatban.
    Velem ez történt itt Kecskeméten a kórházban,mikor a kislányomat szültem:
    Nagy örömömre baba-mama szobába kerültem,ami azt jelenti,h csak éjszakára vitték el tőlem a babát-ez a szabály-reggel 1/2 6-tól este 1/2 10-ig velem volt...a csecsemőosztályról állandóan jártak a nyakunkra,h megtanítsanak minket szoptatni(4-en voltunk anyukák egy szobában és ebből csak nekem volt a második babám,a többiek kezdők),aminek az volt a lényege,h mivel a babáknak is meg kell tanulniuk szopni,ezért keveset szopnak,illetve nem is mindig indul el rögtön az anyukáknál a tej,ezért a nővérkék és a csecsemőápolók állandóan rágták a fülünket,h adjunk tápszert a babáinknak!Azért elég komoly...nyilván,ha be van zabáltatva a baba,akkor nem akar szopni,tehát nem fog a beindulni az anyukánál a tej,mivel a baba tudja legjobban meghozni a tejet...én közöltem,h nem vagyok hajlandó adni tápszert a babámnak,én szoptatni akarom és ha csökken is szülés után a súlya(ami természetes) 2-3 napra,akkor sem fogok adni tápszert és tudom,h gyorsan beindul a tejem és azzal fog jól lakni a kislányom és kész...erre ráírták a kórlapomra is,h én veszélyeztetem a kisbabám életét,h megtagadom a tápszert és ezért állandóan nyaggatak,de erős voltam és nem érdekelt...míg szegény többi kismama meg fél óránként kutyulgatta a tápszert és 5percenként méricskélték,h mennyit evett a babájuk...én nem voltam erre sem hajlandó,mert a pelenka teli volt mindennel naponta többször is és nem sírt,hanem békésen aludt,míg a többi baba mindig sírt...és még nekem próbálták bemagyarázni,h hülye vagyok...érdekes,mikor jöttünk ki a kórházból csak az én gyerekem nem sárgult be,csak az én gyerekem nem veszített a súlyából és csak az én gyerekem jöhetett haza...azért elég komoly agymosások folynak a kórházakban is,nem?
    Mondtam is nekik,h ha miattuk apad el a tejem,h idegesítenek,akkor előveszem a rajztábla sorozatomat és szana-szét töröm rajtuk! :)))
    (Kenéz 1éves koráig,Zsezsi 9hónapos koráig szopott-sajnos ekkor ő választotta le saját magát,mert annyira önálló személyiség,10hónaposan már futott,most meg 16hónaposan már királylánynak képzeli magát :D

    ReplyDelete
  2. pfff, durva. foleg ez a kecskemeti tortenet!

    ReplyDelete
  3. Kedves Szerző(k)!

    Sajnálatosnak tartom ezeket a tényeket, és a kismama rossz tapasztalatait. Sok tekintetben egyet is értek, de úgy gondolom - bár a blog célja nem ez - a politikán túl sok más tényező is létezik.

    Két kisgyermek anyjaként én is sok mindenen átmentem, de az én tapasztalataim ennél jobbak. Nálunk - egy Pest megyei faluban - a védőnő és az orvosok is szoptatáspártiak. Sőt más orvosok is, akikkel találkoztam, a WHO ajánlásához tartják magukat, és ez ki is van plakátolva minden csecsemőkkel foglalkozó intézményben. (Budapesten, és a közeli városokban is ekkel találkozom. Már 3 éve biztosan így van.) Nem vettem észre tápszeres manipulációt.

    A kórházban a szülést követő naptól, a vizitek és fürdetések kivételével, együtt lehettem a picikkel, és nagyon is támogatták a szoptatást! Ennyivel kevesebb munkájuk volt!!! :) Aztán ez jól is ment egy darabig, de 4 hónapos kortól akármit is tettem a szoptatásért, (még szoptatási tanácsadóhoz is fordultam) nem ment tovább. Pótolni kellett.

    Lehet, hogy a tápszerek minősége kétséges, de sajnos ez az összes élelmiszerre igaz. Ma már a bio sem biztosan bio (bizonyítja a legutóbbi botrány). Valamit adni kellett. Ez főként anyatej volt, gyümölcs és rizs, de a tej iránti igény miatt tápszer is. Többfélét is kipróbáltunk. És fájt a szívem, hogy nem adhatok csak anyatejet (mindkét gyereknél így volt).

    Aztán a sok lelkifurdalás és rossz érzés feldolgozása után beszélgettem anyákkal, akik ugyanezt élték meg!! Nem eggyel, sokkal. A jelenlegi felmérések szerint ma már az anyák több, mint fele a szoptatást "választja", a másik felének pedig jó része választaná. Köztük én is, és azok, akikkel találkoztam, és nem tudtak kizárólag szoptatni.

    Mi vegák vagyunk, és törekszünk az egészséges életre, a tudatosságra, erre neveljük a kicsiket is, akik egészségesek és jól fejlődnek. Tisztában vagyunk azonban világunk és saját korlátainkkal.

    Köszönöm, ha elolvassák és különösen, ha közzé teszik gondolataimat. Ez az érem másik oldala. A politika, a manipulációk, az egészségügyre gyakorolt felső nyomás, az erkölcstelen kampányok és pénzmozgások mögött, itt vagyunk mi: Anyák, akik a legjobbat szeretnék gyermekeiknek, de nem mindig így sikerül.

    Minden tiszteletem azoké, akik vállalják gyermekei évekig tartó szoptatását, de egy kevés (nem reklámkampányos) bátorítás ráfér a "kudarccal" küszködőkre is.

    Minden jót!

    ReplyDelete