Rolunk

My photo
Hollywood, ca, United States
Weston A. Price Alapitvany Hivatalos Magyar Tamogatoja. http://www.primitive-wisdom.blogspot.com/ Ehes vagy az igazsagra? Tiltott Wellness egy Alternative Taplalkozas Modot tamogat. Az informaciok tudomanyos kutatasokon es hiteles bizonyitekokon alapulnak, ami nem biztos, hogy megegyezik a mai politikailag korrektnek hitt, de egyebkent korrupt nezetekkel. Tiltott Wellness nem ad semmifele orvosi tanacsot, nem diagnosztikal vagy nyujt gyogyaszati kezelest. Mindenki a sajat felelossegere olvassa Tiltott Wellness blogot. Tiltott Wellnes legjobban olvasott cikkje: "Taplalkozas es Fizikalis Degeneracio" Video receptek:http://www.youtube.com/CHIMESTERDOTCOM www.primitive-wisdom.blogspot.com/ referenciak: http://www.westonaprice.org/

Monday, February 9, 2009

Mi A Baj A “Politikailag Korrekt” Dietaval?

“Ne egyunk Telitett Zsirokat”

Telitett zsirok nagyon fontosak a szervezet szamara. Integritast biztositanak a sejt membrannak, segit a szervezetnek a eszencialis zsirsavak hasznositasaban, segiti az immune rendszert, vedi es taplalja a majat, es erositi a csontokat.

Szaturalt zsirok nem okoznak szivbetegseget. Mitobb, telitett zsirok tokeletessek es fontossak a jo szivmukodeshez. Szervezetunk egyebkent is telitett zsirt allit elo szenhidratokbol.

“Limitald Koleszterin Szintedet”

Etkezesi koleszterin hozzajarul a belfalak erossegehez es egeszsegehez, es segit a bebiknek/gyerekeknek abban ,hogy egeszsegessen fejlodjon az agyuk, es idegrendszeruk. Azon etelek amik tartalmaznak koleszterint, azok biztositanak sok sok mas fontos tapanyagot is.

Kizarolag oxidalt koleszterin okoz szivbetegseget ami tejporban , tojasporban talahato meg. Tejport rendszerint 1 es 2%os tejekhez adjak hozza ugy hogy vigyazni a sovany tejjel.

“Ne Egyel Piros Hust”

Piros hus nagyon gazdag olyan tapanyagokban ami megvedi a szivet, az idegrendszert. Ide tartozik pl. B12, B6, Cink, Phosphorus, Carnitine, es Co-Enzim Q-10, Vas.

“Ne Egyel Sok Tojast”

Tojas a termeszet egyik tokeletes etele ami kivalo feherjet biztosit. Tojas tartalmazza mindazon tapanyagokat amik szuksegessek az egeszseges agy es idegrendszer mukodesehez. Mikor az emberek tobb tojast ettek regen, nem volt annyi szivbetegseg sem. Tojas helyettesito porok gyors halat okoztak eger kiserletekben…

“Egyel Sovany Hust es Igyal Sovany Tejet”

Sovany husok es sovany tejekbol hianyoznak a zsirban oldodo vitaminok amik szugsegessek a feherjek es asvanyok felhasznalasaban . Sok alacsony zsirtartalmu etelek fogyasztasa Vitamin D es A hianyt okoz.

CSak azert mert 2%-os tejhez hozza adnak valami mesterseges Vitamin D-t attol az meg karos az egeszsegre.

“Limitald a A Zsirbevitelt 30%-ra A Bevitt Napi Kaloriabol”

30% kaloria mint zsir, tul keves a legtobb embernek ami alacsony vercukorszinthez es kimerultseghez vezet. Tradicios dietak legalabb 40-80% zsirt tartalmaznak a napi bevitt kaloriabol mint egeszseges zsirok.

“Ne Egyel Sot”

So elengedhetetlen az emeszteshez es asszimilaciohoz. So szuksegeru az idegrendszer fejlodeseben es mukodeseben.

“Egyel Legalabb 5 Adag Zoldseget es Gyumit Naponta”

Legtobb zoldseg es gyumolcs a leszedesig legalabb 10x le van permetezve toxikus szerekkel. Keress bio portekat amennyiben lehetseges, a minoseg igenis szamit! Zoldsegek azok szamara akik 'gyors oxidalok' nem a legjobb valasztas. Ok inkabb feherje, es zsir dus eteleken erzik jol magukat. (Metabolikus Tipus)

“Egyel Tobb Szojat”

A modern szoja etelek gatoljak az asvanyok felszivodasat, akadalyozzak a feherjek emeszteset, hatraltatja a pajzsmirigy mukodeset es tartalmaz potencionalis toxinokat. Azonkivul az egesz emesztorendszert megbetegiti. (Tempeh, Miso mint erjesztett szoja rendben van mertekkel, de az is csak akkor ha tudjuk hogy a szoja nem genmanipulalt es bio.)


Mester Peter CN, CMT, CTFH
Taplalkozasi Tanacsado
www.chi-mester.com
www.youtube.com/chimesterdotcom



2 comments:

  1. Nagyon örülök ennek az oldalnak,számomra a legmegbízhatóbb forrás,remélem,hogy soha nem szűnik meg

    ReplyDelete