Rolunk

My photo
Hollywood, ca, United States
Weston A. Price Alapitvany Hivatalos Magyar Tamogatoja. http://www.primitive-wisdom.blogspot.com/ Ehes vagy az igazsagra? Tiltott Wellness egy Alternative Taplalkozas Modot tamogat. Az informaciok tudomanyos kutatasokon es hiteles bizonyitekokon alapulnak, ami nem biztos, hogy megegyezik a mai politikailag korrektnek hitt, de egyebkent korrupt nezetekkel. Tiltott Wellness nem ad semmifele orvosi tanacsot, nem diagnosztikal vagy nyujt gyogyaszati kezelest. Mindenki a sajat felelossegere olvassa Tiltott Wellness blogot. Tiltott Wellnes legjobban olvasott cikkje: "Taplalkozas es Fizikalis Degeneracio" Video receptek:http://www.youtube.com/CHIMESTERDOTCOM www.primitive-wisdom.blogspot.com/ referenciak: http://www.westonaprice.org/

Monday, February 9, 2009

KOLESZTERIN A LEGJOBB BARATOD




A paraval hogy A tojas sargajaban sok koleszterin stb, nem vagy egyedul, mindannyian at lettunk cseszve a kormany altal kb az elso vilaghaborutol kezdve ha jol emlekszem. Ide tertoznak a telitett zsirok is. Hadd mondjak csak annyit hogy ez is csak 1 gyogyszergyar es elelmiszeripari atcseszes a profit szerzes miatt.

Az orvosok igazabol nem mondhatnam hogy direkt ostoboak, vagy direkt atcsesznek es ilyezgetnek hogy szivbeteg leszel ha sok sargajat eszel, es sok telitett zsirt eszel, egesz egyszeruen o beloluk is hulyet csinaltak az iskolaban.

Igy van design-olva az orvosi iskola. Ha belegondolsz, az LDL es HDL az nem is koleszterin. LDL= Low Densety Lipo Protein HDL=High Densety Lipo Protin. Hol itt a koleszterin??

Itt egyebkent mar az emberek egyre jonnek ra hogy at lettek cseszve ezzel az egesszel, es ebrednek fel a remalombol, es epp ezert a kormany megnagyobb erokkel probalja az agyukat mosni.

A sziv doktorok, kardiologusok hihetetlen mertekben teszik ra az embereket a koleszterin csokkento drogokra, ami abszurd. Csak a szambol nem lehet megallapitani hogy egeszseges vagy, vagy ki vagy teve barmi fele szivbetegsegnek.

Lehet 240 total koleszterined es veszelyeztetett beteg, vagy lehet 150/150 aranyu es megint csak beteg. A kulcs itt az az hogy oxidalt koleszterin es annak reszecske merete mekkora?

Ha normalis koleszterin merest akar valaki, akkor ezt kell kerni:
C-Reactive Protein ,Homocysteine, Oxidized LDL.

Tehat a szamok magukban nem jelentenek semmit. Ezt annak idejen jol kitalaltak hogy lehuzzanak mindenkit, es egy eleten at szedessek veled a koleszterin csokkento gyogyszert.

A primitiv emberek koleszterin szintje allando 240-400 kozott volt, azoknak akik ugy taplalkoztak hogy ami a foldrajzilag ott megtermett vagy levadaszhato volt, azt ettek, es nem ettek semmi fele feldolgozott etelt. Napi szinten fogyasztottak tojast, zsirt minden mennyisegben, a sovanyhust kutyaknak adtak, es gold szamba ment a belsoseg mint maj, sziv, nyers vaj, tej, kefir stb.

Ha pl Megnezel 1 oroszlant hogy miutan elejtette a zsakmanyt, tojik az is nagyivbe a combja husara, egybol az agyekat tepi az allatnak, es nyomul a majert, (Nagyon magas koncentralt vitamin tartalom) gyomorert, (nagyon magas tartalmu jo bakteriumok) amit 1 szoval lehet magyarazni, mivel senki nem mondta nekik hogy mit kell enni. OSZTON.

Ez az oszton a regi primitiveknel is megvolt csak a modern ember elvesztette ezt.
Megfigyelheto az a phenomena is ha odafigyelsz hogy pl par evvel ezelott az idealis testsuly/magassag az X szamu volt, es aki az X szam felett volt, az tulsulyosnak volt titulalva, ami veszelyeztettet szivbetegkent is lett kezelve es egybol ratettek gyogyszerekre, mondvan hogy tulsulyos vagy, akkor szivbeteg is lehetsz es megelozes keppen szedjed a gyogyszereket. Bizony, jol olvasod, ma mar gyogyszereket adnak megelozesre is!! Az agyam megall!!

Szoval, aztan eltelik meg 1 ev, es az X szam az mar termeszetesen lenntebb van a skalan. Aki tavaj bement az orvoshoz X sullyal es surolta a tulsulyos kategoriat, az biztos lehet benne hogy iden bele esik a tulsulyba, es szedheti a gyogyszereket holott tavaly meg makk egeszseges volt.

Jovore aki 20 kiloval konnyebb mint tavaly volt , az majd ugyan ugy beleesik a tulsulyba es annak megint gyogyszer. A nem letezo Koleszterinnel ugyan ez volt...
Kezdtek 240 total koleszterinnel, es ami ennel magasabb az nagyon veszelyes, aki 200 az kozepes es igy tovabb.

Emberek millioi szedik a koleszterin csokkento tablettakat, ( es egyre tobben, kossz a korrupt propagandanak) es sajnos nem veszik eszre mennyire tavol vannak az igazsagtol.

Az atcseszes oldala a koleszterinnek nem csak 1 oldalu.

Tudjak hogy ezzel a kamuval ra tudnak tenni a gyogyszerre, mondvan hogy az ertekek elertek a baro merteket avagy tul leptek a "megengedettet' de ugyanakkor tudjak (de az sem biztos, hisz igy lettek agymosva az egyetemen) hogy alacsony koleszterin szint nem kepes fent tartani semmi fele egeszseget sem, bele ertve mentalis egeszseget is, ami meg tobb gyogyszert fog kovetelni, mert igy a kapzsi gyogyszergyartok, akik agyon keno-fizetik az orvosokat ha minden sza** felirnak az adott gyogyszergyartok altal gyartott mergekert a betegnek.



A terhes anyanak, vagy szoptatos anyanak, valamint egy novekvo gyereknek egesz tizen eves korig hihetetlen nagy mennyisegu telitett zsirra van szuksege, csak ugy mint oriasi mennyisegu koleszterinre.

MIert fontos a koleszterin?

Testunk tobb billio sejtbol all. Majdnem minden sejt koleszterint termel amig csak elunk.
Miert? Mert minden egyes sejt a szerveknek tartalmaz koleszterint, mint a szerv egy elengethetetlen resze. Koleszterin a sejt membran 1 reszet is alkotja, e nelkul nem lennenk kepesek letezni.

Koleszterin, es telitett zsir teszi a sejteket amikbol 'vagyunk' erosse. Ha nincs eleg koleszterin a sejtekben , azok elvizesednek, es elgyongulnek, IGY KONNYEBEN BETEGGE VALUNK, AMI A CELJA IS AZ ORVOS TARSADALOMNAK, HISZ EZ MEG TOBB PROFIT..

Itt, a sejtekben nem csak elvetve beszelek koleszterinrol, hanem a sejt membrane majdnem fele koleszterinbol all. Fuggoen attol melyik szervrol van szo. Kulonbozo szerveknek kulonbozo mennyisegu K.re van szuksege a jo mukodeshez.

Alacsony ver koleszterin altalaban mentalis zur-zavarokat, kriminal, durva, agressive magatartast es allando lebetegedest jelent es sokszor ongyilok is beficcen.

Az Agy utan a endocrin system mirigyeknek van a legnagyobb szukseguk a K-re. Mellek vese, es sex mirigyek. Ezek termelnek steroidokat. Steroid hormon K-bol termelodik mint pl: testosterone, progesterone, pregnenolone, androsterone, estrone, estradiol, corticosterone, aldosterone, es hasonlok.

Ezek a hormonok felelosek sok mindert, pl ezek regulaljak a metabolizmust, energia termelest, asvany felszivodast, agy, csontozat, izom formalasat, magatartas, erzelemek, es reprodukciot. A mai ember ezekbol a hormonokbol tul sokat termel ami
mellekvese syndromaval jar. (ADRENAL SYNDROM/EXHAUSTION/FATIUGE)

Ezt a kondiciot kulonbozo modon gyogyitjak, de a legfontosabb terapias alkalmazas az az hogy ellatni a mellek veset nagy mennyisegu K-el.
K nelkul nem tudnank gyereket csinalni, mert az osszes sex hormon K-bol keszul. (nem csoda hogy a mai emberek alig tudnak nemzeni mivel K fobiaban elnek es hallgatnak anti-koleszterin propagandara.)

Tobbek kozott nem csoda hogy a teenagereknek minden fele hormon bajuk van mar eleg fiatal korban, amit tovabbi szintetikus bogyokkal probalnak ki balance-olni mint pl fogamzasgatlo tablettak es tarsai.. ABSURD!

Immun Sys: K eszencialis ahhoz hogy az Immun rendesen mukodjon. Mind allati es emberi kiserletek is mutattak hogy az imun sejtek fuggenek a K-tol abban hogy mien konnyen tudjak a gyulladasokat lekuzdeni, es majd a kuzdes utan segit a sejt regeneralodasban.

Tovabba a 'rossz LDL' K-rol meg annyit hogy ez egyenesen rakotodik, inaktivalja a veszelyes bakteriumokat, azok mergezo toxinjait, es igy megelozi hogy ezek kart tegyenek a szervezetben.

Aztan meg ugybar-latabar, itt van az 1ik legveszelyesebb bacterium " Staphylococcus Aureus" ami az MRSA betegseget okozza. (lasd kep) Ez leggyakrabban korhazakban fordul elo, ott ferdozodnek meg az emberek. Ennek a bakteriumnak a toxinja, elpusztitja a vorosversejteket.


Akarhogyan is, de ha LDL (a hirhedt rossz koleszterin) jelen van a verben megfelelo mennyisegben akkor ilyen veszely nem all fent csak az LDL fobias embereknel. vagyis akikek a ver K szintjuk alacsony.

Tudjuk mar hogy magas K szintu emberek (nem oxidalt K) 4x kisebb az eselye annak hogy pl elkapjak az AIDS, megfazast, es joval hamarabb epulek is fel barmilyen betegsegbol .
Emberek alacsony K szinttel tovabb szenvednek a betegsegben es hajlamosabbak barmit elkapni, es akar fertozeseikbe bele is halhatnak.

Kaviar, tejszin, tokehalmaj olaj, tojas sargaja is goldkent volt kezelve mint az immun sys. alapveto taplaleka...

Regebbi emberek emlekeznek meg ma is arra mielott meg nem volt antibiotikum, hogy pl Tuberkolozisra napi kevereket ettek tojas sargajanak, es friss tejszinnek.

Szoval: A kerdes, hogy miert van az hogy :

-Valakinek miert tobb a K a vereben mint masoknak?
-MIert valtozik a K szint a nap folyaman ugyanazon embernek?
-Miert valtozik a K szintunk evszaknak megfeleloen? (Telen fent van, nyaron lent van)
-Miert van hogy a ver K szint az egeket veri mutet utan vagy sebeszi beavatkozas utan?
-Miert ugrik az egbe a ver K szint egy fertozes alkalmaval?
-Miert megy fel ha stresszelunk?
-MIert megy fel fogorvosi beavatkozas utan?

A valasz a kerdesekre ez: K az egy gyogyito element az organizmusban.
Amikor a test gyogyitja vagy reparalja onmagat, koleszterint allit elo, es kuldi a 'sebesult' helyre.

Amit sosem vesznek figyelembe, hogy fuggoen attol hogy epp hany ora van az adott napon, milyen az idojaras, mielyen az evszak, mennyire van az ember kiteve kornyezeti/mesterseges szennyezodeseknek, es hogy mennyire serult a test barmelyik reszen, az mindig valtozo!!

Erdemenykepp, a K produkcio a testben szinten mindig valtozik.
Nezzuk tovabba hogy mi a kamu targya...
MIvel K ugy lett beallitva mint atherosclerosis betegseg, vessunk 1 pillcsit mi is tortenik igazabol abban a franya erezetben, arteriakban.

Az er belso sejt fala (CELL WALL) felulete be van vonva endothelium anyaggal. Barmi karokozo anyag a szervezetbe jut, az az erekben, a verben kot ki, tok mindegy hogy toxicus vegyi anyag, (kozmetika, fogkremek, tartositok) vagy fertozo idegen organizmus, szabad gyok (free radicals), vagy barmi mas.

Miutan bekerult a toxin vagy az elobb emlitettek a veraramlatba, talald ki mit tamad meg eloszor?
Hat persze hogy a endothelium-ot, mi mast.. Az endothelium azonnal kuldi az uzenetet a Majhoz segitseg keres gyanant.

Barmikor ha a Maj, uzenetet kap hogy megserult az endothelium valahol az errendszerben, azonnal egyesbe kapcsol, es kuldi a koleszterint a helyszinre kisebb csomagokban hogy ugymond… Ez a koleszterin az ugynev. ‘rossz’ koleszterin, LDL.

Es mert ez a K megy a majbol a serult reszre LDL formajaban, igy a mai “tudomany” (JUNK SCIENCE) sajat bolcsessegeben elnevezte ezt “rossz koleszterinnek”.

Mikor a sejt regeneralodik, felepul, akkor az LDL vissza vanszorog a majba mint HDL, vagyis ‘jo koleszterin”.

Csak azert mert ez a HDL K ugymond elfele iranyba megy a sebesult erfaltol, arteriatol, igy a megint agyament tudosok azt mondjak ra HDL, az joooo koleszterin…

Ez kerlek szepen ugyan az mintha azt mondanam, hogy a korhazbol a beteghez kinyomulo roham kocsi a ‘rossz roham kocsi, es amelyik a beteget szallitja vissza a korhazba az a ‘jo roham kocsi’

De ha ez nem eleg a megoruleshez, akkor figyeljel, mert ma mar megnagyobb baromsaggal jottek elo.

Ma mar azt allitjak (ugyan azon tudosok persze) hogy nem minden koleszterin ‘rossz ‘ (LDL) koleszterin a ‘rossz’ (LDL) koleszterinbe, ugyanis van mar benne jo koleszterin is a ‘rossz’ (LDL) koleszterinbe. Akkor ez most mi a frakk?

Az egyik fele a rossz koleszterinnek jo-rossz koleszterin, a masik pedig a rossz-rossz koleszterin??

Friss, paraszt tojas sargaja tartalmaz kb 425mg koleszterint, de ismetlem, friss paraszti, nem pedig kemikallal tele, stresszelt, mit tudom en mit evett tyuk tojasa. Ez utobbi tyuk tojasai tele vannak oxidalt koleszterinnel, antibiotikumokkal, hormonokkal, szivbetegseget okoz, es egyebek. Tojas porok is ide tartoznak…

Par extra szo meg a telitett zsirokrol es tojas sargarol.

DILEMMA:

Lehet hogy Isten 1 hulye gyerek?
Kinek higyjunk?

Istennek, vagy a Gyogyszer iparnak es az az altalt design-olt orvosi egyetemett vegzett agyament orvosoknak akik onmaguk is aldozatai a Rendszernek?

(gondolom ez mar sokunk szamara leragott csont, de azert van 1-2 gondolatom)

Nem tudom ki, lehet Isten, lehet az ufok hoztak ide minket meg az osszes elovilagot. Barmelyik elovilagot megnezzuk mind mas es mas ambar egy valamiben mindannyiunkat egy dolog vezerel. Legyen az egy EgySejtu, Vagy az Ember. A TULELES.
Gondolom epp e celbol megadatott a mi Termeszetunk ugy ahogy. Valaki oda tette nekunk a sargajat a tojasba, es a koleszterint a zsiros husba es tejbe es sorolhatnank.

Kinek hiddjunk?

A Termeszetnek ami gondoskodott kulonbozo ‘csomagokrol’ a fennmaradas szuksegehez?
Vagy a vitamin es gyogyszeriparnak, akik allitjak hogy az O vitaminjuk jobb mint a masike, es hogy ok jobbat csinalnak mint amit a Termeszet kepes adni nekunk, mint a Termeszet egy resze, mert hogy mi is resze vagyunk, nem csak benne vagyunk..

De megkerdezhetjuk a primitiv elizolalt embereket is akik ezeket ettek es semmi fele betegseguk nem volt sosem, mind addig amig bejott a feher ember etrendje a cserekereskedelembe. Nyilvan epp eszu embernek nem kell e kerdeseken sokat toprengenie, hacsak nem nincs megfelelo mennyisegu koleszterin az agyban mert igen egyertelmu es alapveto a valasz…

Tojasrol meg annyit hogy tele van nem csak jo koleszterinnel hanem rengeteg feherjevel, kb azonos mennyiseguvel mint maga a tojas feherje, jo par fele neurotranszmitterekkel , phospholipid-ekkel ami nelkulozhetetlen az agymukodesben es idegrendszerben FOOOOOleg a novekvo gyerekeknel.

Felnotteknek napi minimum 2 sargaja fedezi ezt a lipidet ami szukseges a vitamin/asvany felvetelere, beepulesere, gyermekeknek 1 sargaja naponta.

Hogy ne legyen uncsi a tojas sarga , lehetsz kicsit kreativ. Mi pl igy esszuk: pici talba 4 sargaja, 2 kaves kanal nem edesitett kakaopor, pindur vanilia bab vagy kivonat, 2 evokanal nyers mez, es jol ossze mixereljuk majdmen habosra, elfelezzuk, es behabzsoljuk.

Detox kurat is lehet csinalni sargaval. Fo etkezesk kozott 3x1 sargaja nyersen csipet soval…
Tejben banannal, vagy hazi jughurtba keverve is remek..

Telitett zsir es szivbetegseg?

-)))

Jatszunk igaz-hamis allitast a legjobban eltevedt tevhitekben.

Hit: Szivbetegseg okozoja a koleszterin es allati eredetu zsir fogyasztasa.
Igazsag: Amikor a szivbetegek szama rohamosan megnott (1920-1960) akkor mind koleszterin, es allati eredetu zsir fogyasztas csokkent, mig ez ido alatt parhuzamban nott a hidrogenizalt es finomitott olajok fogyasztasa.

Hit: Telitett zsir verrogoket kepez es eltorlaszolja az ereket.
Igazsag: A zsirsavak amik dugot okoznak az erekben legtobbje telitetlen 74% aminek 41% tobbszorosen-telitetlen.



Hit: Szerum koleszterin akkor jo csak, ha 180mg/L vagy kevesebb
Igazsag: magasabb azon emberek halalozasi szama akiknek alacsonyabb K van a verukben.

Hit: Allati zsirok rakot keltenek.
Igazsag. Allati zsirok tartalmaznak csomo anti-rak anyagot es ugyan azon anyagok vedenek szivbetegseg ellen is. Emelkedett rak, es szivbetegsek okai a zoldseg olajok fogyasztasai es a rakert is ezek felelosek.

Hit: Gyerekeknek jo a alacsony zsirtartalmu etkezes.
Igazsag: gyerekek alacsony zsiru eteleken novekedesi problematol szenvednek, es tanulasi, magatartas , bajoktol egyarant. (Hiperaktiv, es hasonlok, bar ezt mas is okozza)



Hit: Alacsony zsir dieta oromot okoz es jo elet erzest.
Igazsag: Alacsony zsir tartalmu dieta asszocialt depresszioval, kronikus faradsaggal, eroszakos magatartassal, ongyikossaggal, es egyeb pszihes bajokkal.


Hit: Megelozni a szivbetegseget, egyunk margarint, es ne vajat.
Igazsag: Margarin evoeknek 2x annyi a halalozasi szama mint a vaj evoke. Az is csak azert mert pasztorozott a vaj nem nyers.

Hit: modern emberek nem esznek eleg esszencialis zsirsavat.
Igazsag: Modern emberek tuuuuul sokat fogyasztanak, a baj az hogy csak 1 fajtat ami omega6 . (zoldseg olaj stb..) Es nem esznek eleg omega3-at ami tojasban talalhato, halban, rendesen etetett csirkekben, piros husokban, zold levelu zoldsegekben, stb.

Hit: Marhahus rakot okoz
Igazsag: Argentina eszik a legtobb marhat es ott a legalacsonyabb a vastagbel rak szama, alacsonyabb mint vegetarianus embertarsuke. Hah??

Tehat megegyszer.. Kinek hidjunk? Istennek, vagy az Isten barmainak?
Egyet mondhatok… Aki a kormanyanak, szivbeteg/diabetikus/rak/aids asszociacio csoportoknak, dietetikusuknak vagy barmelyik medikalis csoportnak hisz, annak sok szerencset, es sok penzt orvossagra!

Aki Isten es Termeszet mellett dont, az biztos lehet abban hogy semmifele kormany anti hus-koleszterin-telitettzsir Nazi propagandanak sosem fog bedolni, tiszta marad a tudata, es orok egeszsegnek fog orvendeni.


Peter Mester
Taplalkozasi Tanacsado
www.chi-mester.com
http://www.youtube.com/CHIMESTERDOTCOM




2 comments:

  1. Nem tudom, mit "hidjek" el mindebből annak a valakinek, aki magyarul publikál, de ilyen elképesztő helyesírással és magyartalansággal. Legalább a karakterkódolást átállíthatta volna angolról magyarra, ez a minimum! Ha pedig idegenbe szakadt hazánk fia ez a Peter Mester, akkor javaslom neki magyar anyanyelvi lektor igénybevételét, mielőtt nekimegy az egész orvostudománynak.

    Bertók László újságíró

    ReplyDelete
  2. biztos van meg a blogon joval tobb hiba is...
    Nem kell elhinni senkinek semmit...

    ReplyDelete